Mousse z belo čokolado, kokosom in mandlji - Nina Zorčič

Mousse z belo čokolado, kokosom in mandlji

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
12
min
Čas peke
240
min
Čas hlajenja

Sestavine

Dno:

  • Nastrgan kokos SPAR Natur*pur 60 g
  • Mandlji v lističih SPAR 40 g
  • Piškoti speculaas SPAR 7
  • Bela čokolada 1 žlica

Čokoladna mousse krema:

  • Bela čokolada SPAR 120 g
  • Smetana za stepanje SPAR 180 g
  • Vanilijev ekstrakt SPAR Natur*pur 1 žlička

Posip:

  • Sladkor iz kokosovih cvetov
  • Nastrgan kokos SPAR Natur*pur

Mascarpone krema (opcijsko):

  • Mascarpone Despar 150 g
  • Sladkor v prahu SPAR 50 g
  • Bela čokolada SPAR 50 g
  • Nastrgan kokos SPAR Natur*pur 20 g
  • Vanilijev ekstrakt SPAR Natur*pur 1 žlička

Priprava

01

Pripravite dno.

02

Pečico segrejte na 170 stopinj.

03

V manjši pekač nasujte nastrgan kokos in mandlje v lističih. Premešajte in postavite v ogreto pečico.

04

Pecite 5 minut, nato pa premešajte in pecite dodatnih 5-7 minut. Kokos je pečen, ko je zlato rjavo obarvan. Po potrebi vmes še enkrat premešajte.

05

Pustite v pekaču, dokler se zmes popolnoma ne ohladi.

06

V posodi sekljalnika zmešajte pečen kokos, mandlje in piškote. Meljite, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte jedilno žlico stopljene bele čokolade in premešajte.

07

Zmes nadevajte v tri kozarčke in pripravite čokoladno mousse kremo.

08

V manjšem loncu segrejte 90g smetane za stepanje in odstavite preden zavre. Ko se ob strani naredijo mehurčki, iz smetane pa uhaja para, takrat je smetana dovolj segreta.

09

Odstavite in v lonec dodajte grobo nasekljano belo čokolado. Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi in nastane gladka zmes. Prelijte v ločeno posodo in pustite, da se popolnoma ohladi.

10

Ko je zmes ohlajena, v ločeni posodi stepajte preostalih 90g smetane za stepanje dokler ne nastanejo trdni vrhovi.

11

V stepeno smetano dodajte čokoladno mešanico in vaniljo ter s silikonsko lopatico na rahlo premešajte.

12

Zmes enakomerno nadevajte v pripravljene kozarčke in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.

13

Po želji okrasite z mascarpone kremo. Za pripravo kreme samo zmešajte vse sestavine z železno metlico ali ročnim mešalnikom in poskusite - po želji dodajte več sladkorja, nato pa posujte s kokosovim sladkorjem ter kokosom in postrezite.