Sestavine
Dno:
- Nastrgan kokos SPAR NATUR*PUR 60 g
- Mandlji v lističih SPAR 40 g
- Piškoti speculaas SPAR 7
- Bela čokolada 1 žlica
Čokoladna mousse krema:
- Bela čokolada SPAR 120 g
- Smetana za stepanje SPAR 180 g
- Vanilijev ekstrakt SPAR NATUR*PUR 1 žlička
Posip:
- Sladkor iz kokosovih cvetov
- Nastrgan kokos SPAR NATUR*PUR
Mascarpone krema (opcijsko):
- Mascarpone DESPAR 150 g
- Sladkor v prahu SPAR 50 g
- Bela čokolada SPAR 50 g
- Nastrgan kokos SPAR NATUR*PUR 20 g
- Vanilijev ekstrakt SPAR NATUR*PUR 1 žlička
Priprava
01
Pripravite dno.
02
Pečico segrejte na 170 stopinj.
03
V manjši pekač nasujte nastrgan kokos in mandlje v lističih. Premešajte in postavite v ogreto pečico.
04
Pecite 5 minut, nato pa premešajte in pecite dodatnih 5-7 minut. Kokos je pečen, ko je zlato rjavo obarvan. Po potrebi vmes še enkrat premešajte.
05
Pustite v pekaču, dokler se zmes popolnoma ne ohladi.
06
V posodi sekljalnika zmešajte pečen kokos, mandlje in piškote. Meljite, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte jedilno žlico stopljene bele čokolade in premešajte.
07
Zmes nadevajte v tri kozarčke in pripravite čokoladno mousse kremo.
08
V manjšem loncu segrejte 90g smetane za stepanje in odstavite preden zavre. Ko se ob strani naredijo mehurčki, iz smetane pa uhaja para, takrat je smetana dovolj segreta.
09
Odstavite in v lonec dodajte grobo nasekljano belo čokolado. Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi in nastane gladka zmes. Prelijte v ločeno posodo in pustite, da se popolnoma ohladi.
10
Ko je zmes ohlajena, v ločeni posodi stepajte preostalih 90g smetane za stepanje dokler ne nastanejo trdni vrhovi.
11
V stepeno smetano dodajte čokoladno mešanico in vaniljo ter s silikonsko lopatico na rahlo premešajte.
12
Zmes enakomerno nadevajte v pripravljene kozarčke in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.
13
Po želji okrasite z mascarpone kremo. Za pripravo kreme samo zmešajte vse sestavine z železno metlico ali ročnim mešalnikom in poskusite - po želji dodajte več sladkorja, nato pa posujte s kokosovim sladkorjem ter kokosom in postrezite.