Sestavine
Sirove palčke
- Mozzarella S-BUDGET 500 g
Omaka
- Paradižnikov koncentrat 4 žlice
- Paradižnik (nasekljan) 1
- Paradižnikova mezga 200 ml
- Sojina omaka 2 žlici
- Česen v prahu 1 žlička
- Čebula v prahu 1 žlica
- Origano 1 žlička
- Kokosov sladkor 0.5
Priprava
V manjši ponvi na srednjem ognju približno dve minuti pražite paradižnikov koncentrat in vmes mešajte.
Dodajte drobno nasekljan paradižnik in pražite še minuto.
Dodajte paradižnikovo mezgo, sojino omako, začimbe in sladkor. Premešajte in kuhajte 5-10 minut oz. tako dolgo, da se omaka zgosti.
Nato naribajte svežo mozzarello in jo dobro ožemite, da izpusti čimveč vode.
Naribano mozzarello dodajte na večjo non-stick ponev in jo razporedite po celi površini, da nastane “palačinka”. Kuhajte par minut, da mozzarella izpusti odvečno vodo. V kolikor se nabere veliko tekočine jo iz ponve previdno odlijte, mozzarello pa nato ponovno razporedite po celi površini. Nato ogenj zvišajte na visok in pecite še minuto, dve oz. tako dolgo, da se dno zapeče zlato rjavo.
Sirovo palačinko nato previdno odstranite iz ponve in položite na rezalno desko. Palačinko razrežite na trakove, debele vsaj 3 cm in jih zarolajte po dolžini, da nastanejo palčke oz. tulci kot na fotografiji.