
PT45M min
PT30M min
Sestavine
- Listnato testo SPAR PREMIUM 2 paketa
Pistacijeva krema
- Pistacije 40 g
- Mleko SPAR 130 ml
- Rumenjaki 4
- Sladkor 25 g
- Bela čokolada SPAR 100 g
- Želatina v prahu 10 g
Cheesecake krema z jagodami
- Kremni sir SPAR 100 g
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 1 žlička
- Jagode 7
Čokoladni nadev
- Čokolada z lešniki in krokantom SPAR PREMIUM
Premaz
- Jajce 1
- Voda 1 žlica
Priprava
Postopek
Pečico segrejte na 195 stopinj.
Pistacije (brez lupine) v sekljalniku zmeljite, da nastane prah.
V manjšem loncu zmešajte zmlete pistacije in mleko. S pomočjo železne metlice za stepanje mešajte in kuhajte do vretja. Ko zmes zavre odstavite in pustite, da se rahlo ohladi.
V ločeni posodi zmešajte rumenjake in sladkor. S pomočjo ročnega mešalnika stepajte par minut, da nastane gladka, puhasta in bleda zmes.
Rumenjakom postopoma primešajte rahlo ohlajeno mleko s pistacijami, vmes pa stalno mešajte.
Ko v rumenjake zlijete vso mešanico, vse skupaj dobro premešajte in vrnite nazaj v lonec. Kuhajte na srednjem ognju do vretja, vmes pa stalno mešajte.
Lonec po vretju odstavite in med stalnim mešanjem dodajte želatino. Premešajte in pustite, da se popolnoma ohladi.
Medtem pripravite cheesecake kremo.
V večji posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in vaniljevo pasto. Dodajte jagode, narezane na manjše kose. Premešajte, da se jagode prekrijejo s kremo.
Nato pripravite testo.
Zavoj listnatega testa odvijte in razrežite na 9 enakih kvadratov.
Na sredino vsakega kvadrata testa dodajte zvrhano žlico izbranega nadeva - cheesecake kremo, pistacijevo kremo ali 2 kosa čokolade s celimi lešniki.
Nato prepognite robove na notranjo stran kvadrata, da dobite “kuverto”.
Robove na sredini dobro stisnite skupaj, da nadev ne bo iztekal. Navihančke odlagajte na velik pekač, obložen s papirjem za peko, vsaj 2 cm narazen.
Ponovite z obema zavojema listnatega testa in preizkusite različne nadeve.
Vse navihančke premažite z mešanico jajca in vode, ki ju samo zmešate v posodi, dokler ne nastane enotna, gladka zmes.
Po želji posujte z nasekljanimi pistacijami ali sladkorjem.
Postavite v pečico in pecite 25-30 minut oz, tako dolgo, da se testo obarva zlato rjavo.