PT5M min
PT15M min
Sestavine
Topla predjed za 4 jedce, glavna jed za 2
- Datljevi paradižniki (ali drugi majhni, slajši) 1 pest
- File brancina 1
- File orade 1
- Očiščeni repki kozic 8 kosov
- Ribji fond SPAR PREMIUM 1 dl
- Pasiran paradižnik 4 dl
- Belo vino 0.3 dl
- Sol
- Poper
- Kajenski poper
- Oljčno olje
- Koruzni njoki SPAR PREMIUM
Priprava
Ribja fileja umijemo, pregledamo za kosti in narežemo na koščke velikosti grižljaja. Paradižničke narežemo na polovičke.
Pristavimo velik lonec slane vode (za njoke).
V kozici razgrejemo za žlico oljčnega olja, dodamo paradižnik in morske sadeže ter na hitro popečemo brez pretiranega mešanja. Dolijemo vino in pokuhamo, da izpari, nato dodamo še fond in paradižnikovo omako ter kuhamo še toliko, da se okusi povežejo. Solimo in popramo po okusu.
V vrelo vodo stresemo njoke in jih skuhamo po navodilu na embalaži. Kuhane dobro odcedimo, preložimo v paradižnikovo omako z morskimi sadeži, stresemo, po potrebi znova segrejemo in postrežemo.