Kremna rižota s piščancem, mozzarello in brokolijem - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?
Kremna rižota s piščancem, mozzarello in brokolijem - Nina Zorčič

Kremna rižota s piščancem, mozzarello in brokolijem

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Olivno olje 1 žlica
  • Čebula 1
  • Česen 1 strok
  • Piščančji zrezki 450 g
  • Sol po okusu
  • Poper po okusu
  • Riž 250 g
  • Jušna osnova ali voda 400 ml
  • Mleko 700 ml
  • Brokoli 1 glava
  • Ribana mozzarela 200 g

Priprava

01

Na večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte drobno nasekljano čebulo in česen.

02

Pražite toliko časa, da čebula postekleni. Dodajte piščančje zrezke, narezane na manjše kocke. Začinite s soljo in poprom.

03

Pražite toliko časa, da se piščanec zlato rjavo zapeče, vmes pa redno mešajte.

 

04

Dodajte opran riž in pražite dobro minuto. Zalijte z vodo in mlekom, premešajte in pokrijte s pokrovko. Na srednjem ognju kuhajte približno 15 minut.

05

Po 15 minutah dodajte še oprane cvetke brokolija in premešajte. Po potrebi zalijte z 1-2 dcl vode ali mleka.

06

Ko je riž posrkal že skoraj vso tekočino, brokoli pa se je zmehčal, dodajte še ribano mozzarello in premešajte. Na nizkem ognju kuhajte toliko časa, da se sir stopi. Postrezite.

Cene izdelkov, ki so objavljene v video receptu, so bile aktualne v času priprave videa  - v septembru in oktobru 2022.