10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Olivno olje 2 žlici
- Rdeča paprika 300 g
- Čebula 1
- Česen 1 strok
- Mleko 250 ml
- Sol 0.75 žličke
- Poper 0.25 žličke
- Paradižnikov koncentrat 3 žlice
- Suha bazilika (opcijsko) 1 žlička
- Nariban parmezan (+ dodatno za posip) 50 g
- Njoki 600 g
Priprava
01
V večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte papriko, narezano na večje kose. Na močnem ognju pražite par minut, da se paprika črno zapeče. Vmes redno mešajte.
02
Ko je paprika na določenih mestih črno zapečena oz. popražena, zmanjšajte ogenj in dodajte nasekljano čebulo in česen.
03
Pražite toliko časa, da čebula postekleni, paprika pa se zmehča.
04
Vso praženo zelenjavo, skupaj z mlekom, spasirajte v gladko omako.
05
Omako prelijte nazaj v ponev, v kateri ste pražili paprike, in kuhajte na srednjem ognju.
06
Dodajte sol, poper, paradižnikov koncentrat in posušeno baziliko.
07
Premešajte in kuhajte do vretja. Nato dodajte nariban parmezan in premešajte. Odstavite in skuhajte njoke po navodilih.
08
V vrelo osoljeno vodo dodajte njoke. Kuhajte toliko časa, da prilezejo na vrh, nato kuhajte še 1-2 minuti. Njoke odcedite in postrezite skupaj z omako. Po želji dodatno posujte s parmezanom.
Cene izdelkov, ki so objavljene v video receptu, so bile aktualne v času priprave videa - v septembru in oktobru 2022.