PT20M min
min
Sestavine
- Riževi rezanci 200 g
- Piščančji file 300 g
- Sol
- Poper
- Olje 1 žlica
- Čebula (srednje velika) 1
- Česen 2 stroka
- Tofu 200 g
- Jajca 2
Omaka
- Sojina omaka 4 žlice
- Kokosov sladkor 5 žlic
- Ketchup 3 žlice
- Limonin sok 1 žlica
- Limetin sok 1 žlica
- Voda 2 žlici
Dodatki
- Kalčki pest
- Por 70 g
- Arašidi (nasekljani) 50 g
Priloga in posipi
- Arašidi (nasekljani)
- Limeta
Priprava
Piščanca narežite na manjše kocke in začinite s soljo in poprom.
V večji ponvi segrejte olivno olje.
Na segreto olje dodajte piščanca in pražite 5-10 minut. Ko se piščanec zlato zapeče ga prestavite v ločeno posodo, ponev pa vrnite na ogenj.
V ponev dodajte drobno nasekljano čebulo, nasekljan česen in tofu, narezan na manjše kocke velikosti 1x1cm. Premešajte in pražite toliko časa, da čebula postekleni, tofu pa se zlato rjavo zapeče.
Vmes v vreli vodi kuhajte riževe rezance 5 minut oz. po navodilih. Odcedite in postavite na stran.
Čebulo, česen in tofu prestavite na polovico ponve, v drugo polovico pa ubijte dve jajci in ju razžvrkljajte. Pražite, da se jajce zlato zapeče, vmes pa redno mešajte.
Na vrh jajc dodajte odejene riževe rezance in pražite par minut, da se jajca zapečejo. Premešajte.
V ponev vrnite piščanca in premešajte.
Pripravite omako. Vse sestavite za omako zmešajte in prelijte v ponev.
Dodajte kalčke, por in nasekljane arašide. Premešajte in kuhajte še eno minuto.
Postrezite s krhljem limete in dodatnimi nasekljanimi arašidi.