20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
65
PT65M min
PT65M min
Čas peke
Sestavine
Bučke:
- Bučke 4
- Sol 1 ščepec
Mesni nadev:
- Olivno olje 1 žlica
- Srednje velika čebula 1
- Česen 1 strok
- Mleto meso 500 g
- Sol 1 žlička
- Poper 0.5 žličke
- Sladka paprika v prahu 2 žlički
- Meso bučk
- Paradižnikova omaka s koščki paradižnika 200 g
- Ribana mozzarela 150 g
Dodatek:
- Suha bazilika
- Kisla smetana
Priprava
01
Bučke operite, očistite, po dolžini prerežite na polovico in iz njih s pomočjo čajne žličke izdolbite sredico oz. meso. Meso bučk shranite, saj ga bomo kasneje dodali k nadevu.
02
Bučke posujte s oljo in pustite na strani. Pripravite mesni nadev.
03
V večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte nasekljano čebulo in pražite toliko časa, da postekleni.
04
Dodajte nasekljan strok česna in premešajte.
05
Dodajte mleto meso in premešajte.
06
Začinite s soljo, poprom in sladko papriko v prahu.
07
Pražite 8-10 minut, da meso porjavi.
08
Dodajte nasekljano meso bučk in premešajte. Zalijte s paradižnikovo omako s koščki paradižnika in premešajte.
09
Pokrijte s pokrovko in kuhajte vsaj 15-20 minut oz. toliko časa, da vsa tekočina izhlapi, omaka pa se zgosti. Vmes redno mešajte. Omako na koncu poskusite in po želji dodajte več soli.
Odstavite.
10
Pečico segrejte na 205 stopinj.
11
Bučke prestavite v večji pekač.
12
Vsako izdolbeno bučko nadevajte z mesnim nadevom, uporabite ves nadev. Bučke posipajte z ribano mozzarello.
13
Postavite v segreto pečico in pecite 20 minut na 205 stopinj. Pekač nato prekrijte z alufolijo in pecite še dodatnih 5-10 minut oz. toliko časa, da se bučke zmehčajo.
14
Vzemite iz pečice, posujte s posušeno baziliko in postrežite z malo kisle smetane.
Cene izdelkov, ki so objavljene v video receptu, so bile aktualne v času priprave videa - v septembru in oktobru 2022.