Sestavine
- Ciabatta 150 g
- Paradižnik 250 g
- Čebula 1
- Česen 3 stroki
- Bazilika 4 vejice
- Vinski kis 30 ml
- Sol 1 žlička
- Olivno olje 70 ml
Priprava
Ciabatto narežemo ali natrgamo na manjše kose (približno 1,5 cm velike kocke). Čebulo olupimo in narežemo na polmesece. V skledo vlijemo vinski kis, mu dodamo narezano čebulo, dobro premešamo in pokrito pustimo počivati 20 minut.
V loncu zavremo vodo in vanjo za 5 minut potopimo paradižnike. Po 5 minutah paradižnike odcedimo, jih olupimo, odstranimo semena in na drobno narežemo.
Čebuli v kisu dodamo olupljen in na drobno nariban česen, sol in narezane paradižnike. Vse dobro premešamo, dodamo na kocke narezan kruh, olivno olje in pol šopka natrgane bazilike.
Premešano solato pustimo nekaj minut, da se vsi okusi med seboj dobro povežejo. Preden postrežemo, čez kruhovo solato posujemo natrgano baziliko.