Pečen krompir s čebulo in timijanom - Sladki Chef

Pečen krompir s čebulo in timijanom

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
45
min
Čas kuhanja in pečenja

Sestavine

  • Krompir 3
  • Čebula 1
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 4 žlice
  • Timijan 3 vejice

Priprava

01

Krompir dobro operemo in ga narežemo na manjše kose. Narezan krompir skuhamo v osoljeni vodi do polovice. Čebulo olupimo in narežemo na manjše kose (velikosti kosov krompirja). Pečico segrejemo na 220 °C.

02

Napol kuhan krompir dobro odcedimo in počakamo, da vsa para izgine, nato pa ga zmešamo z narezano čebulo, 2 žlicama olja, ščepom soli ter popra in osmukanim šopkom timijana. Krompir s čebulo stresemo v pekač in postavimo v segreto pečico.

03

Pečemo 30 minut, da krompir dobi zlato skorjico. Pečeno jed ponudimo še vročo.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>