Pečen krompir s čebulo in timijanom - Sladki Chef

Pečen krompir s čebulo in timijanom

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
45
min
Čas kuhanja in pečenja

Sestavine

  • Krompir 3
  • Čebula 1
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 4 žlice
  • Timijan 3 vejice

Priprava

01

Krompir dobro operemo in ga narežemo na manjše kose. Narezan krompir skuhamo v osoljeni vodi do polovice. Čebulo olupimo in narežemo na manjše kose (velikosti kosov krompirja). Pečico segrejemo na 220 °C.

02

Napol kuhan krompir dobro odcedimo in počakamo, da vsa para izgine, nato pa ga zmešamo z narezano čebulo, 2 žlicama olja, ščepom soli ter popra in osmukanim šopkom timijana. Krompir s čebulo stresemo v pekač in postavimo v segreto pečico.

03

Pečemo 30 minut, da krompir dobi zlato skorjico. Pečeno jed ponudimo še vročo.

Deli