Sestavine
- Krompir 4
- Sol 1 žlička
- Olivno olje 3 žlice
- Pomaranča 1
- Žajbelj 4 vejice
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
Krompir operemo in ga v slanem kropu skuhamo, vendar ne povsem do mehkega. Kuhan krompir odcedimo, ga pustimo, da vsa para izhlapi, nato pa ga olupimo. Pazimo, da krompirja ne ohladimo preveč. Pečico vključimo na 220 °C.
02
Žajbljeve liste oplaknemo in jih osušimo. Pomarančo operemo in ji olupimo lupino. Pekač z malo olja segrejemo v pečici, nato pa na segreto olje stresemo žajbljeve liste in pomarančno lupino. Nekoliko popečemo in pazimo, da se ne zažge.
03
Popečenemu žajblju in pomarančni lupini primešamo narezan in na ¾ kuhan krompir, nato solimo, popramo, premešamo in postavimo v pečico za 30 minut, da se krompir lepo zapeče. Pripravljeno jed postrežemo takoj.