60
min
min
Mariniranje
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Sardele 1 kg
- Limona 1
- Olivno olje 1 dl
- Rožmarin 2 vejici
- Belo vino 0.5 dl
- Sol 1 ščepec
- Grobo mlet poper 1 ščepec
Priprava
01
Sardelice očistimo in jih damo v skledo. Prelijemo jih z oljčnim oljem, limono narežemo na rezine, zalijemo z belim vinom, solimo in popramo ter v roki zmečkamo rožmarin in jih dobro premešamo z marinado. Pokrijemo ter postavimo v hladilnik za kakšno uro.
02
Medtem zakurimo ogenj. Počakamo, da zgori in na koncu dodamo suhe trtne veje. Te zagorijo takoj in naredijo dobro žerjavico, ki traja kratek čas. Zato takrat rešeto dobro premažemo z oljem in sardelice na hitro popečemo z obeh strani.
03
Ko so pečene, jih pokapamo z limoninim sokom in malo prelijemo z oljčnim oljem. Serviramo s svežim belim kruhom in kozarcem domačega belega vina.