Pire z rjavim maslom - Chef UROŠ ŠTEFELIN

Pire z rjavim maslom

Chef Štefelin
Chef Štefelin
Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Svinjska potrebušina marinirana z medom SPAR PREMIUM 2 Škatla

Pire

  • Krompir 800 g
  • Sol 4 ščepec
  • Poper ščepec
  • Maslo 200 g
  • Mleko 1.5 dl

Dodatno

  • Bela čebula mlada 2 šopka

Priprava

01

Najprej pripravimo rjavo maslo: Navadno maslo damo v kozico s svetlim dnom in segrevamo, dokler se ne neha peniti in opazimo rjave pikice na dnu posode, maslo pa spremeni barvo v zlato rjavo in kuhinja zadiši po oreških. Začnemo pri srednji temperaturi, ko se pene umaknejo, znižamo. Svetla kozica je pripravna zato, da spremljamo barvo; čas priprave se namreč razlikuje od kozice, količine masla, pa tudi tega, kako intenzivno barvo želimo.

02

Ko je maslo primerne barve in prijetnega okusa, ga vlijemo v drugo posodo, po želji tudi precedimo in ohladimo.

03

Pečico začnemo segrevati na 220 stopinj Celzija. Čebulice prerežemo, skrajšamo zeleni del in jih na hitro opečemo v suhi ponvi ter damo na stran, na toplo.

04

Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v slani vodi. V segreto pečico denemo svinjsko potrebušino SPAR PREMIUM in nastavimo časovnik na 20 minut.

05

Po tem času preverimo pečenost – če ustreza, jo vzamemo iz pečice in pokrijemo s folijo, da se sokovi umirijo.

06

Vrnemo se h krompirju: če je medtem kuhan do mehkega, ga odcedimo, pustimo, da izpari čim več vode, in temeljito pretlačimo, kar na roke. Počasi dodajamo ohlajeno rjavo maslo in dobro premešamo. Začinimo s soljo in ščepom popra in še enkrat premešamo. 

07

Vroče mleko dodajamo, dokler ne dobimo želene teksture pireja – količina je odvisna od tega, kakšno sorto krompirja smo uporabili. Serviramo s popečenimi čebulicami in dišečo potrebušino.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>