PT20M min
PT45M min
PT20M min
Sestavine
- Črna soja 150 g
- Piščančji file (narezan na manjše kocke) 500 g
- Koruza (narezana na kolobarje) 100 g
- Olivno olje 2 žlici
- Srednje velika čebula (na drobno nasekljana) 2
- Kumina 1 žlička
- Sladka paprika 1 žlička
- Sol 1 žlička
- SPAR taco omaka medium 1
- Paradižnikova pulpa 1 konzerva
- Voda 750 ml
- Olivno olje 2 žlici
- Koruzna tortilja
- Ribana mozzarela pest
- Riban čedar sir pest
Dodatki:
- Kisla smetana ali jogurt 1 žlica
- Avokado s soljo in limoninim sokom
- Sveže sesekljan peteršilj
Priprava
Sojo namočite čez noč v mrzli vodi, nato odcedite in sperite.
Piščanec in koruzo narežite na majhne kose.
V večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte drobno nasekljano čebulo in pražite par minut, da postekleni.
Dodajte narezanega piščanca in začimbe ter premešajte. Pražite, dokler se piščanec popolnoma ne skuha. Nato dodajte taco omako, polpo in črno sojo. Premešajte in zalijte z vodo. Pokrijte in kuhajte na srednjem ognju, med rednim mešanjem, 45 minut oz. toliko časa, da se soja popolnoma zmehča.
Medtem segrejte pečico na 200 stopinj.
Litoželezno ponev ali pekač premažite z 1 jedilno žlico olivnega olja. Obložite s koruznimi tortiljami tako, da vsaka naslednja prekriva prejšnjo, rob pa gleda izven ponve. Tortilje po robovih premažite z 1 jedilno žlico olja. Pustite na strani.
Ko je soja popolnoma mehka ugasnite ogenj in vmešajte kuhan riž ter narezano koruzo. Odstavite in poskusite. Po okusu dodajte več soli. Maso nadevajte v ponev, obloženo s tortiljami in zgladite površino. Posujte s siri in postavite v segreto pečico. Pecite 15-20 minut oz. toliko časa, da se sir stopi, tortilje pa zlato zapečejo.
Pokapajte z jogurtom ali kislo smetano, čez dodajte avokado, narezan na majhne kocke, mariniran v soli in limoninem soku ter posujte z nasekljanim peteršiljem. Postrezite.