Piščančji ragu s kremno polento - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Piščančji ragu s kremno polento - Midva kuhava

Piščančji ragu s kremno polento

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja in pečenja

Sestavine

Piščančji ragu:

  • Marinirana piščančja stegna SPAR BBQ 800 g
  • Sesekljani sušeni paradižniki S-BUDGET 1 žlica
  • Rdeča čebula 1
  • Paradižnikovi koščki S-BUDGET 400 g
  • Kokošja jušna kocka S-BUDGET 0.5
  • Peteršilj 3 vejice
  • Sok polovice limone

Kremna polenta:

  • Instant polenta SPAR 1 skodelica
  • Voda 4 skodelice
  • Sir Cheddar SPAR PREMIUM 100 g
  • Sol

Priprava

Piščančji ragu:

01

V hladno ognjevarno posodo vlij 2 žlici olja od sušenih paradižnikov.

02

V posodo položi piščančja stegna, obrnjena s kožo navzdol.

03

Ogenj povečaj, nato meso peci, da se zlatorjavo zapeče.

04

Kose mesa obrni in ga na hitro popeci še na drugi strani.

05

Stegna prenesi na krožnik, v posodo pa stresi na kocke narezano rdečo čebulo.

06

Na srednjem ognju jo praži 5 minut, nato dodaj žlico sesekljanih sušenih paradižnikov.

07

Praži še tri minute.

08

V posodo stresi paradižnikove koščke in dodaj 250 ml vode.

09

Dodaj še polovico piščančje kocke, nato omako dobro premešaj in zavri.

10

V omako vrni piščančja stegna, nato posodo pokrij in jo postavi v pečico, segreto na 170 ºC.

11

Ragu kuhaj eno uro, nato preveri, ali se meso zlahka loči od kosti. V nasprotnem primeru kuho podaljšaj za 10-20 minut.

12

Iz mesa poberi kosti, po želji pa odstrani tudi hrustanec in kožo.

13

Meso na grobo natrgaj z dvemi vilicami.

14

Dodaj sok pol limone in sesekljan peteršilj ter pomešaj.

Kremna polenta:

01

V kozico vlij 4 skodelice vode in jo dobro posoli.

02

Vodo zavri, vanjo pa stresi skodelico polente.

03

Polento kuhaj 3 minute, medtem pa jo redno mešaj z metlico.

04

Ko je polenta kuhana, kozico odstavi, vanjo pa vmešaj nastrgan cheddar.