10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
40
PT40M min
PT40M min
Čas kuhanja in pečenja
Sestavine
Piščančji ragu:
- Marinirana piščančja stegna SPAR BBQ 800 g
- Sesekljani sušeni paradižniki S-BUDGET 1 žlica
- Rdeča čebula 1
- Paradižnikovi koščki S-BUDGET 400 g
- Kokošja jušna kocka S-BUDGET 0.5
- Peteršilj 3 vejice
- Sok polovice limone
Kremna polenta:
- Instant polenta SPAR 1 skodelica
- Voda 4 skodelice
- Sir Cheddar SPAR PREMIUM 100 g
- Sol
Priprava
Piščančji ragu:
01
V hladno ognjevarno posodo vlij 2 žlici olja od sušenih paradižnikov.
02
V posodo položi piščančja stegna, obrnjena s kožo navzdol.
03
Ogenj povečaj, nato meso peci, da se zlatorjavo zapeče.
04
Kose mesa obrni in ga na hitro popeci še na drugi strani.
05
Stegna prenesi na krožnik, v posodo pa stresi na kocke narezano rdečo čebulo.
06
Na srednjem ognju jo praži 5 minut, nato dodaj žlico sesekljanih sušenih paradižnikov.
07
Praži še tri minute.
08
V posodo stresi paradižnikove koščke in dodaj 250 ml vode.
09
Dodaj še polovico piščančje kocke, nato omako dobro premešaj in zavri.
10
V omako vrni piščančja stegna, nato posodo pokrij in jo postavi v pečico, segreto na 170 ºC.
11
Ragu kuhaj eno uro, nato preveri, ali se meso zlahka loči od kosti. V nasprotnem primeru kuho podaljšaj za 10-20 minut.
12
Iz mesa poberi kosti, po želji pa odstrani tudi hrustanec in kožo.
13
Meso na grobo natrgaj z dvemi vilicami.
14
Dodaj sok pol limone in sesekljan peteršilj ter pomešaj.
Kremna polenta:
01
V kozico vlij 4 skodelice vode in jo dobro posoli.
02
Vodo zavri, vanjo pa stresi skodelico polente.
03
Polento kuhaj 3 minute, medtem pa jo redno mešaj z metlico.
04
Ko je polenta kuhana, kozico odstavi, vanjo pa vmešaj nastrgan cheddar.