PT20M min
PT12M min
min
Sestavine
Mariniran piščanec:
- Piščančja prsa 500 g
- Oljčno olje 1 žlica
- Sol 1 žlička
- Koriander 0.5 žličke
- Kumina 0.5 žličke
- Rdeča paprika 1 žlička
- Origano 0.5 žličke
- Peteršilj 0.5 žličke
- Cimet v prahu 0.25 žličke
- Sesekljan česen 1 strok
- Mlet poper 0.25 žličke
Zavitki:
- Kumara 0.5
- Rdeča čebula 1
- Paradižnik 1
- Sveže sesekljan peteršilj 1 žlička
- Feta sir 2 žlici
- Limonin sok 1 žlica
- Oljčno olje 1 žlica
- Lepinja 5
- Tzatziki omaka 5 žlic
Priprava
V posodo nalijemo 200 ml vode. Vanjo postavimo pet nabodal za ražnjiče, to bo preprečilo, da bi se lesena nabodala zažgala med pečenjem. Postavimo na stran za nekaj minut.
V skledo damo na kocke narezana piščančja prsa, ki jih začinimo z oljčnim oljem, soljo, koriandrom, kumino, rdečo papriko, origanom, peteršiljem, cimetom, česnom in poprom. Dobro premešamo in postavimo na stran, da se meso marinira 15–20 minut, lahko pa tudi čez noč v hladilniku.
Pripravimo zelenjavni nadev. V manjši skledi premešamo olupljeno in na manjše kocke narezano kumaro, na kolobarje narezano rdečo čebulo, sesekljan paradižnik, sesekljan peteršilj in feta sir. Začinimo s soljo, limoninim sokom in oljčnim oljem. Premešamo in postavimo na stran.
Marinirano meso nabodemo na nabodala. Za pečenje pripravimo zunanji žar ali uporabimo žar ponev. Za pripravo ražnjičev na žaru ali v ponvi ne potrebujemo dodatne maščobe. Piščančje ražnjiče pečemo 2–3 minute na vsaki strani, skupaj približno 10–12 minut.
Sestavimo piščančje zavitke. Lepinje prerežemo, premažemo s tzatziki omako, dodamo zelenjavno mešanico in sveže pečeno piščančje meso. Postrežemo čimprej.