Piščančji zavitki - Jernej Kitchen

Piščančji zavitki

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
12
min
Čas pečenja
20
min
Čas hlajenja

Sestavine

Mariniran piščanec:

  • Piščančja prsa 500 g
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Sol 1 žlička
  • Koriander 0.5 žličke
  • Kumina 0.5 žličke
  • Rdeča paprika 1 žlička
  • Origano 0.5 žličke
  • Peteršilj 0.5 žličke
  • Cimet v prahu 0.25 žličke
  • Sesekljan česen 1 strok
  • Mlet poper 0.25 žličke

Zavitki:

  • Kumara 0.5
  • Rdeča čebula 1
  • Paradižnik 1
  • Sveže sesekljan peteršilj 1 žlička
  • Feta sir 2 žlici
  • Limonin sok 1 žlica
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Lepinja 5
  • Tzatziki omaka 5 žlic

Priprava

01

V posodo nalijemo 200 ml vode. Vanjo postavimo pet nabodal za ražnjiče, to bo preprečilo, da bi se lesena nabodala zažgala med pečenjem. Postavimo na stran za nekaj minut.

02

V skledo damo na kocke narezana piščančja prsa, ki jih začinimo z oljčnim oljem, soljo, koriandrom, kumino, rdečo papriko, origanom, peteršiljem, cimetom, česnom in poprom. Dobro premešamo in postavimo na stran, da se meso marinira 15–20 minut, lahko pa tudi čez noč v hladilniku.

03

Pripravimo zelenjavni nadev. V manjši skledi premešamo olupljeno in na manjše kocke narezano kumaro, na kolobarje narezano rdečo čebulo, sesekljan paradižnik, sesekljan peteršilj in feta sir. Začinimo s soljo, limoninim sokom in oljčnim oljem. Premešamo in postavimo na stran.

 

04

Marinirano meso nabodemo na nabodala. Za pečenje pripravimo zunanji žar ali uporabimo žar ponev. Za pripravo ražnjičev na žaru ali v ponvi ne potrebujemo dodatne maščobe. Piščančje ražnjiče pečemo 2–3 minute na vsaki strani, skupaj približno 10–12 minut.

05

Sestavimo piščančje zavitke. Lepinje prerežemo, premažemo s tzatziki omako, dodamo zelenjavno mešanico in sveže pečeno piščančje meso. Postrežemo čimprej.