Piščanec po špansko - Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo

Piščanec po špansko

srednje zahtevno
Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo
Čas aktivne priprave
720
min
Mariniranje
75
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Piščančja prsa 2 kosa
  • Limona 0.5
  • Pomaranča 2 kosa
  • Med 2 žlici
  • Olivno olje 3 žlice
  • Česen 32 g
  • Kumina 1 žlička
  • Rdeča mleta paprika 1.5 žličke
  • Marelice 8 dag
  • Olive 16 kos
  • Peteršilj 1 žlička
  • Sol 2 žlički

Priprava

01

Meso natremo s strtim česnom in soljo. Potrosimo s papriko in kumino. Pomešamo sok limone in pomaranče, med in olje. Prelijemo po mesu, damo v plastično vrečko in mariniramo 12 ur v hladilniku.

02

V pekač damo meso, okrog mesa zložimo suhe marelice in olive. Prelijemo z marinado, pokrijemo s folijo in pečemo. Proti koncu folijo odkrijemo, da jed dobi lepo barvo.

03

Kombinacija suhega sadja, oliv, pomarančnega in limoninega soka, medu in piščanca je kot nalašč za kulinarično doživetje Španije.

Deli