Sestavine
Riž:
- Riž za suši 200 g
- Rižev kis 1 žlica
Losos:
- Zamrznjen divji losos 400 g
- Sojina omaka SPAR NATUR*PUR 3 žlice
- Rižev kis 1 žlica
- Sezamovo olje 1 žlica
- Črna sezamova semena 2 žlički
Wasabi majonezni preliv:
- Majoneza S-BUDGET 4 žlice
- Wasabi pasta 1 žlička
- Voda 3 žlice
Ostalo:
- Edamam stroki SPAR VITAL 200 g
- Avokado 0.5
- Korenje 1
- Kumara 1
- Vložen ingver v kisu 2 žlici
- Mlada čebula 1
Priprava
Riž:
01
V vrelo vodo zlij žlico riževega kisa in 200 g riža za suši.
02
Kuhamo ga po navodilih z embalaže, nato ga ohladimo.
Edamame:
01
V lonec z vrelo vodo stresi žličko soli in 200 g edamameja.
02
Kuhaj jih 5-7 minut, nato jih odcedi.
03
Stroke ohladi in olušči.
Wasabi majonezni preliv:
01
Za preliv skupaj zmešaj 4 žlice majoneze, žličko wasabi paste in 2-3 žlice vode.
Losos:
01
Odtajaj 400 g lososa, mu odstrani kožo in ga nareži na kocke.
02
V posodi zmešaj 3 žlice sojine omake, 1 žlico riževega kisa in 1 žlico sezamovega olja.
03
Dodaj na kocke narezanega lososa in 1-2 žlički sezamovih semen ter premešaj.
Poke skleda:
01
V skledo stresi polovico riža, po njemu pa razporedi pol edamameja in pol lososa.
02
Dodaj četrt avokada, trakove korenja, kocke kumare, vložen ingver in mlado čebulo.
03
Po vrhu prelij wasabi majonezni preliv.