
80
PT80M min
PT80M min
Čas kuhanja
15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Krompir 3
- Goveje mleto meso 200 g
- Ribana mozzarela po okusu
- Čebula 1
- Česen 6 strokov
- Maslo 3 žličke
- Kisla smetana 3 žlice
Začimbe:
- Origano 1 žlička
- Bazilika 1 žlička
- Sladka paprika 1 žlička
- Poper 0.5 žličke
- Timijan 0.5 žličke
- Sol 1 žlička
Priprava
Kuhanje krompirja:
01
Krompir temeljito operite in ga kuhajte v osoljeni vodi približno 80 minut oziroma, da ga lahko z vilico brez težav prebodete.
Priprava nadeva:
01
Sesekljajte čebulo. V ponvi stopite malo masla, dodajte čebulo in pražite, dokler ne postekleni.
02
Nato dodajte mleto meso, solite in pražite, da lepo porjavi. Dodajte sesekljan česen in vse začimbe (origano, baziliko, sladko papriko, poper, timijan). Pražite še nekaj minut, da se vse lepo poveže. Odstavite.
Priprava krompirja za polnjenje:
01
Kuhanemu krompirju previdno prerežite vrh in z žlico nežno izdolbite nekaj sredice. Dodajte maslo in nežno premečkajte notranjost krompirja. Polnjenje začnemo z mozzarello, nato plast mletega mesa. Povrh pa še preostala zmečkana krompirjeva zmes. Na vrh po želji še malce mozzarelle.
Za pečenje:
01
Krompir zavijemo v alo folijo (tako da vrh ni prekrit) in postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj celzija za 10 minut, da se sir zlato zapeče.
02
Postrežba: Vsak krompir po vrhu obložite z žlico kisle smetane. Potresite s sveže narezano mlado čebulo in nekaj sveže mletega črnega popra.