Polnjeni lignji na žaru s kaprami in drobtinami

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
6
min
Čas peke

Sestavine

  • Oljčno olje 2 žlici
  • Čebula 0.5
  • Sveže sesekljan peteršilj 1 žlica
  • Česen 2 stroka
  • Patagonski lignji SPAR 360 g
  • Krušne drobtine 100 g
  • Kapre 2 žlici
  • Parmezan 25 g
  • Oljčno olje (za nadev) 1 žlica
  • Limona za serviranje 1
  • Sveže sesekljan peteršilj za serviranje 1 žlička

Priprava

01

V kozico damo oljčno olje in pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo sesekljano čebulo, sesekljan peteršilj, sesekljan česen in sesekljane lovke lignjev. Premešamo, pražimo minuto, nato odstavimo iz ognja.

02

V manjši skledi pripravimo nadev za lignje. Premešamo krušne drobtine, sesekljane kapre, pražene lovke, sveže nastrgan parmezan, belo vino in oljčno olje. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Lignje pripravimo s pripravljenim nadevom. Zapremo z zobotrebcem in rahlo napikamo s čistim zobotrebcem, da med pečenjem ne bodo pokali. Prestavimo jih na pekač in rahlo pokapljamo z oljčnim oljem.

03

Segrejemo ali zakurimo žar do 300 °C. Ko je žar vroč, tako da več kot 2 sekundi ne moramo držati roke 10 cm nad žarom, očistimo rešetko in rahlo premažemo z rahlo naoljeno papirnato brisačko. Lignje pečemo 2 - 3 minute na vsaki strani. Postrežemo z limono in sesekljanim peteršiljem.