PT20M min
PT6M min
Sestavine
- Oljčno olje 2 žlici
- Čebula 0.5
- Sveže sesekljan peteršilj 1 žlica
- Česen 2 stroka
- Patagonski lignji SPAR 360 g
- Krušne drobtine 100 g
- Kapre 2 žlici
- Parmezan 25 g
- Oljčno olje (za nadev) 1 žlica
- Limona za serviranje 1
- Sveže sesekljan peteršilj za serviranje 1 žlička
Priprava
V kozico damo oljčno olje in pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo sesekljano čebulo, sesekljan peteršilj, sesekljan česen in sesekljane lovke lignjev. Premešamo, pražimo minuto, nato odstavimo iz ognja.
V manjši skledi pripravimo nadev za lignje. Premešamo krušne drobtine, sesekljane kapre, pražene lovke, sveže nastrgan parmezan, belo vino in oljčno olje. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Lignje pripravimo s pripravljenim nadevom. Zapremo z zobotrebcem in rahlo napikamo s čistim zobotrebcem, da med pečenjem ne bodo pokali. Prestavimo jih na pekač in rahlo pokapljamo z oljčnim oljem.
Segrejemo ali zakurimo žar do 300 °C. Ko je žar vroč, tako da več kot 2 sekundi ne moramo držati roke 10 cm nad žarom, očistimo rešetko in rahlo premažemo z rahlo naoljeno papirnato brisačko. Lignje pečemo 2 - 3 minute na vsaki strani. Postrežemo z limono in sesekljanim peteršiljem.