20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
120
min
min
Čas vzhajanja
60
min
min
Čas peke
Sestavine
Testo
- Moka 600 g
- Sol 0.5 žličke
- Sladkor 80 g
- Maslo 300 g
- Rumenjak 5 kosov
- Belo vino 1 dl
- Sladka smetana 1 dl
- Kvas 40 g
- Mleko 1 dl
Za nadev
- Mleti orehi 1200 g
- Limonina lupina 0.5 kos
- Klinčki 0.5 žličke
- Cimet v prahu 0.5 žličke
- Rum 1 dl
- Sladkor v prahu 300 g
Priprava
Testo
01
V mleku raztopimo kvas in nato vse sestavine zgnetemo v gladko voljno testo. Na deski ga trikrat zapored razvaljamo v obliko plus in robove preložimo nazaj v kvadrat in spet razvaljamo (to je podoben proces kot za domače listnato testo). Pokrito naj vzhaja vsaj 2 uri.
Nadev
01
Sladkor v teflonski ponvi zelo rahlo karameliziramo, zalijemo z rumom, dodamo klinčke in cimet. Tak sladkor primešamo k poparjenim orehom in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
02
Potico lepo premažemo in pečemo na 170 stopinjah približno 1 uro.