Postrvji file s pomarančnim rižem - Mojca Polak

Postrvji file s pomarančnim rižem

enostavno
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja in pečenja

Sestavine

  • File postrvi 4
  • Basmati riž 200 g
  • Pomaranča 2
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 3 žlice

Priprava

01

Iz pomaranč iztisnemo sok. Pomarančni sok zmešamo z vodo, tako da imamo skupaj 400 ml tekočine. V kozici segrejemo žlico olja in na njem na hitro prepražimo riž, nato pa ga zalijemo s pomarančnim sokom in vodo. Na majhnem ognju kuhamo približno 8 minut.

02

Pripravljene ribje fileje solimo in popramo, nato pa jih na vroči ponvi in malo oljčnega olja spečemo in sicer s kožo navzdol. Po nekaj minutah file previdno obrnemo, da ne razpade.

03

Sveže pečeni file postrvi postrežemo s pomarančnim rižem in pomarančnimi krhlji.