20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
120
min
min
Čas vzhajanja
90
min
min
Čas peke
Sestavine
Testo
- Moka 600 g
- Sol 0.5 žličke
- Kvas 40 g
- Sladkor 80 g
- Maslo 300 g
- Rumenjak 5 kosov
- Belo vino 1 dl
- Mleko 1 dl
- Mleti lešniki 300 g
Za nadev
- Sladka smetana 1 dl
- Suho sadje 500 g
- Sladkor 350 g
- Rumenjak 3 kosi
- Belo vino 2 dl
- Beljak 3 kosi
- Vanilijev strok 2 kosa
Priprava
Testo
01
V mleku raztopimo kvas in nato vse sestavine zgnetemo v gladko voljno testo. Na deski ga trikrat zapored razvaljamo in robove preložimo v kvadrat in spet razvaljamo. Pokrito naj vzhaja vsaj 2 uri.
Nadev
01
Sladkor, smetano in vanilijo zmešamo v gladko kremo. Suho sadje narežemo na drobne koščke in ga skuhamo z vinom in sladkorjem. Kuhamo tako dolgo, da vino skoraj povre. Damo na stran in ohladimo.
02
Nato premešamo vanilijevo kremo s suhim sadjem in previdno vmešamo trd sneg. Testo razvaljamo in ga premažemo s kremo in potresemo z lešniki. Lepo trdno zavijemo in vzhajano pečemo na 170 stopinjah uro in pol.
03
Po želji ohlajeno potico oblijemo s čokolado in posujemo z mletimi lešniki.