Krompirjeva juha - Chef UROŠ FAKUČ
Krompirjeva juha - Chef UROŠ FAKUČ

Preprost jabolčni kolač z orehi

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave
40
min
Čas peke

Sestavine

Biskvit

  • Rjavi sladkor Muscavado 150 g
  • Vanilijev sladkor 30 g
  • Maslo 180 g
  • Jajca M velikost 4
  • Gladka bela moka 180 g
  • Pecilni prašek 9 g
  • Pekan orehi 120 g
  • Cimet 1 žlička
  • Jabolka (večja kiselkasta) 4

Posip

  • Maslo 40 g
  • Rjavi sladkor Muscavado 1 žlica
  • Vanilijev sladkor 1 žlička
  • Cimet 1 žlička
  • Pekan orehi sesekljane 40 g

Dodatno

  • Moka za pekač
  • Maslo za pekač

Priprava

Za pekač velikosti 24 x 24 cm

01

Zmehčano maslo stepemo z obema sladkorjema.

02

Postopoma dodajamo še jajca in stepamo, dokler ne dobimo enotne mase.

03

Moko pomešamo s pecilnim praškom, mletimi orehi in cimetom. Te suhe sestavine dodamo k mokrim in znova mešamo do enotne mase.

04

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, robove pa malce premažemo z maslom.

05

Biskvitno maso nadevamo v pekač in jo poravnamo.

06

Jabolka olupimo in odstranimo peščišča. Prerežemo jih na pol, nato pa še na tanke rezine. Razporedimo jih po vrhu biskvitne mase.

07

Za posip hladno maslo narežemo na lističe in ga zmešamo s sladkorjem, cimetom in sesekljanimi orehi. Pripravljeni posip potresemo po vrhu jabolk.

08

Kolač pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 30 do 40 minut, odvisno od pečice. Ohlajenega razrežemo na kocke in potresemo s sladkorjem v prahu.

V receptu so bili uporabljeni naslednji izdelki:

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>