
40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
Sestavine
Za kokosovo kremo:
- Mascarpone 500 g
- Kokosov namaz 150 g
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Sladka smetana 80 ml
Potrebujemo še:
- Savojardi keksi 20
- Mleko 200 ml
- Nastrgan kokos 8 žlic
- Sveže jagodičje
Priprava
Za kokosovo kremo:
01
Mascarpone stepemo skupaj s kokosovim namazom in sladkorjem. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu, saj je odvisna od tega, kateri namaz uporabimo.
02
Nato v kremo na rahlo z lopatko vmešamo še stepeno sladko smetano. Dodamo je toliko, da dobimo kremo, ki je ravno prav kompaktna za brizganje.
03
Kokosovo kremo nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom.
Za sestavljanje sladice:
01
Mleko segrejemo, da je toplo in ga prelijemo v manjši globok krožnik.
02
V drugi manjši globok krožnik stresemo nastrgan kokos.
03
Na prvi piškot nabrizgamo kokosovo kremo in ga prekrijemo z drugim piškotom, tako da se sprimeta skupaj.
04
Piškota z vseh strani namočimo v toplo mleko, da se zmehčata.
05
Iz mleka ju prestavimo v drugi krožnik in ju z vseh strani povaljamo v nastrganem kokosu.
06
Na koncu na vrh nabrizgamo še kokosovo kremo in dodamo sveže jagodičje.
07
Najbolje je, če jih čez noč shranimo v hladilnik in postrežemo naslednji dan, zato da se vse skupaj malce prepoji, zmehča in okusi lepše povežejo.