
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
Za puhast šmorn
- Jajca 3
- Skyr 150 g
- Mleko 100 ml
- Bela gladka moka 80 g
- Vanilijev sladkor 10 g
- Sol 1 ščepec
Za peko
- Maslo 5 g
Priprava
01
Za pripravo puhastega šmorna moramo najprej ločiti jajca na rumenjake in beljake.
02
V posodo za stepanje dodamo rumenjake, skyr, mleko, gladko belo moko, vaniljev sladkor in sol. Vse skupaj z metlico zmešamo v enotno maso.
03
Beljake stepemo v čvrst sneg in jih dodamo k preostali masi. Vmešamo jih na rahlo z lopatko, zato da je končna masa puhasta in zračna.
04
Ponev s premerom 26 cm segrejemo na srednji temperaturi in jo malce namastimo z maslom.
05
V ponev vlijemo polovico mase in jo pečemo 3 do 4 minute, da se spodnji del obarva zlatorjavo.
06
Maso, ki je kot velika puhasta palačinka, obrnemo in jo še na drugi strani pečemo 2 do 3 minute.
07
Z lopatko jo razdelimo na četrtine in nato še na malo manjše koščke.
08
Koščke šmorna na hitro malo popečemo, nato pa jih lahko odstranimo iz ponve.
09
Enak postopek priprave ponovimo še z drugo polovico mase za šmorn.