PT30M min
PT24M min
Sestavine
- Tortilja velike 6
- Konzerva tune 6
- Kisla smetana 400 g
- Koruza 250 g
- Nariban sir gauda 150 g
- Čebula v prahu
- Česen v prahu
- Poper
- Sol
Priprava
Tuno dobro odcedimo, da dobimo samo koščke tune brez olja. Zmešamo s kislo smetano in odcejeno koruzo.
Dodamo česen in čebulo v prahu, poper in sol.
Če smo tuno in koruzo premalo odcedili oziroma je masa precej tekoča, lahko dodamo žlico krušnih drobtin.
Pripravljen nadev enakomerno razporedimo po tortiljah. Namažemo ga samo na polovico tortilje in pustimo praznega približno 1 cm roba in po vrhu nadeva po občutku potresemo nariban sir.
Prazno polovico tortilje prepognemo čez nadev in jo samo rahlo potlačimo, da se nadev lepo razporedi po celotni površini.
V večji kozici segrejemo malo olja in nato spečemo toritilje. Na srednje močnem ognju jo na vsaki strani pečemo okoli 2 minuti.
Pečeno prestavimo na desko ali krožnik. Ko so malo ohladi, jo razrežemo na trikone kose.
Quesadille s tuno so okusne tople in hladne. Postrežemo jih lahko s salsa omako ali nacho sirom.