
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
15
PT15M min
PT15M min
Čas zamrzovanja
60
min
min
Čas peke
Sestavine
Testo
- Moka 200 g
- Maslo 100 g
- Rumenjak 1
- Voda 5 žlic
- Sol ščepec
Nadev
- Špinača 200 g
- Por 1
- Česen 1 strok
- Sol
- Poper
- Orehi pest
- Kozji sir mladi 60 g
- Mleko 100 ml
- Sladka smetana 100 ml
- Sol
- Poper
- Muškatni orešček ščepec
Priprava
01
Moko in maslo premešaš z mikserjem.
02
Dodamo rumenjak in vodo. Testo je najbolje da do konca zamesimo z rokami.
03
Ko dobimo lepo mehko testo ga razvaljamo (med dvema peki papirjema). Poskušamo razvaljati čim lepši krog - pomagamo si s pekačem. Odgrnemo zgornji peki papir in testo prekucnemo na pomaščen pekač.
04
Testo previdno vtisnemo v pekač in njegove robove; viseče robove obrežemo. Dno preluknjamo z vilico in damo v zmrzovalnik za cca 15 min.
05
V tem času pripravimo naš nadev: zmešamo skupaj mleko, smetano, jajca, sol in poper ter muškatni orešček.
06
Prepražimo por ter mu dodamo špinačo in česen. Popekamo toliko časa da se špinača razpusti. Solimo in popramo.
07
Testo pečemo 15 min na 180°C in ga obtežimo s kamenčki za peko ali drugimi suhimi stročnicami/semeni. Nato ga brez kamenčkov pečemo še 5 min.
08
Pečeno špinačo razporedimo po testu in prelijemo s tekočo mešanico. Na vrh dodamo še narezan kozji sir in posujemo s sesekljanimi orehi.
09
Quiche pečemo na 180°C približno 25-30 min.