Račje prsi s črnim rižem, rdečo peso in »veloute« pomarančno omako  - Master Minuta z Luko Pangosom
Zakaj ne vidite vsebine?

Račje prsi s črnim rižem, rdečo peso in veloute pomarančno omako

Luka Pangos
Luka Pangos
Čas aktivne priprave
40
min
Čas kuhanja
10
min
Čas pečenja
30
min
Čas priprave

Sestavine

  • Račja prsa 400 g
  • Večbarvni riž 200 g
  • Piščančji fond SPAR PREMIUM 1 kozarec
  • Maslo 50 g
  • Moka 50 g
  • Pesin sok 1 l
  • Pomarančna lupina 2
  • Rastlinsko olje 100 ml

Priprava

01

Rižu prilijemo pesin sok, solimo in kuhamo 40 minut, da riž vpije vso tekočino. Po potrebi med kuhanjem prilijemo vodo. 

02

Pomarančo na tanko olupimo. Lupino skupaj z oljem zmeljemo in pokuhamo, da zavre. Precedimo in pustimo, da se ohladi. 

03

Račje prsi obrežemo. V kožo zarežemo karo vzorec in pazimo, da ne zarežemo v meso. Začinimo s soljo in poprom. Račje prsi položimo na hladno ponev s kožo navzdol. Obtežimo in na močnem ognju pečemo. Ko se maščoba stopi in koža obarva, prsi obrnemo, rahlo popečemo in postavimo v pečico. Pri tem središčna temperatura naj ne preseže 58 °C. Pustimo počivati in preden ponudimo, prsi prerežemo na pol. 

04

Za »veloute« oz. žametno omako na maslu rahlo popražimo moko. Zmes zalivamo s piščančjo jušno osnovo, da dobimo gladko kremasto omako. Solimo in popramo.

05

Na krožnik damo kuhan riž in pečene račje prsi. V žametno omako dodamo pomarančno olje, premešamo in prilijemo na krožnik. 

SPAR Digitalni račun
Digitalni račun

Digitalni račun – brez papirja, brez skrbi
V SPAR plus aplikaciji preprosto vklopi prejemanje digitalnih računov in tako boš imel vse račune vedno pri roki in na enem mestu.

Več