Sestavine
- Krompir 350 g
- Moka 500 g
- Voda 0.5 dl
- Namaz iz bučne prge SPAR PREMIUM 1
- Por 0.5 kosa
- Maščoba
- Orehi (zelo drobno nasekljani) 100 g
Dodatno:
- Peteršilj šopek
- Parmezan DESPAR
- Balzamični kis SPAR PREMIUM
Po želji:
- Popečena slanina
Priprava
Krompir v oblicah, torej v lupinah, skuhamo do mehkega; ko se dovolj ohladi, da lahko z njim delamo, ga olupimo in pretlačimo ter ohladimo. Dobiti bi ga morali vsaj 250 g, pravi chef Vračko. Zares drobno rezane orehe popečemo v srednje vroči suhi ponvi – kakih pet minut, z mešanjem. Damo na stran.
Pretlačenemu in ohlajenemu krompirju dodamo moko in vodo – količine so okvirne, glede na sorto krompirja bodo morda nekoliko odstopale – in ugnetemo testo, ki naj bo hkrati nežno, a se lahko oblikuje in se drži skupaj.
Pripravimo nadev: Por prerežemo, narežemo na kolobarčke in na malo maščobe posteklenimo. Dodamo namaz iz bučne prge SPAR PREMIUM, vmešamo še malček soli in sladkorja. Delovno površino rahlo pomokamo in testo tenko razvaljamo – ciljamo na 1 mm. Izberemo kozarec, s katerim bomo oblikovali testenine, okrog 9 cm premera se najbolj obnese. Z njim izrežemo razvaljano testo, dodamo nadev in oblikujemo svoje testenine: najlažje bodo lunice, testo pa omogoča pravzaprav kar koli.
Sveže raviole kuhamo v slanem kropu, vzelo nam bo le nekaj minut; kuhani so, ko splavajo na gladino.
Nadevane testenine poberemo iz kropa, dobro odcedimo in preložimo k popraženim orehom, nežno pomešamo, da se orehi primejo, pustimo v ponvi dve, tri minute na visokem ognju.
Postrežemo: Raviole položimo v globok krožnik, pokapljamo z rjavim maslom ali olivnim oljem, po želji popečeno slanino, dodamo parmezan DESPAR, nasekljamo peteršilj in pokapamo z glazuro iz balzamičnega kisa DESPAR PREMIUM.
Kot prilogo lahko jedi dodamo svežo jesensko solato iz motovilca, paradižnika, popečenih oreščkov in pršuta.