Sestavine
- Pečena riba (brez kosti in kože) 100 g
- Maslo 80 g
- Šalotka 1
- Česen 1
- Kisla smetana 40 g
- Majoneza 1 žlica
- Sladka paprika v prahu 0.5 žličke
- Gorčica 1 žlička
- Limonin sok 1 žlička
- Peteršilj 1 žlička
Priprava
01
V sekljalnik damo pečeno ribo brez kosti in kože, maslo sobne temperature, grobo sesekljano šalotko, grobo sesekljan česen, kislo smetano, majonezo, sladko papriko v prahu, gorčico, limonin sok in grobo sesekljan peteršilj. Dobro premešamo, da dobimo gladek namaz.
02
Namaz prestavimo v embalažo za shranjevanje. Postrežemo takoj ali pa ribji namaz hranimo v hladilniku do sedem dni.
Namig!
Najbolje je, da uporabimo ribo, ki je ostala od kosila. Ta je že začinjena in pečena po našem okusu, hkrati pa je ne zavržemo v smeti.
Namig!
Izberemo trajnostno stekleno embalažo s pokrovom. Ribji namaz naj bo vedno pokrit.