Ribji namaz - Jernej Kitchen

Ribji namaz

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave

Sestavine

  • Pečena riba (brez kosti in kože) 100 g
  • Maslo 80 g
  • Šalotka 1
  • Česen 1
  • Kisla smetana 40 g
  • Majoneza 1 žlica
  • Sladka paprika v prahu 0.5 žličke
  • Gorčica 1 žlička
  • Limonin sok 1 žlička
  • Peteršilj 1 žlička

Priprava

01

V sekljalnik damo pečeno ribo brez kosti in kože, maslo sobne temperature, grobo sesekljano šalotko, grobo sesekljan česen, kislo smetano, majonezo, sladko papriko v prahu, gorčico, limonin sok in grobo sesekljan peteršilj. Dobro premešamo, da dobimo gladek namaz.

02

Namaz prestavimo v embalažo za shranjevanje. Postrežemo takoj ali pa ribji namaz hranimo v hladilniku do sedem dni.

Namig!

Najbolje je, da uporabimo ribo, ki je ostala od kosila. Ta je že začinjena in pečena po našem okusu, hkrati pa je ne zavržemo v smeti.

Namig!

Izberemo trajnostno stekleno embalažo s pokrovom. Ribji namaz naj bo vedno pokrit.