Sestavine
- Voda 60 ml
- Sladkor 30 g
- Mandljeva moka 75 g
- Sladkor 70 g
- Sol ščepec
- Maslo 85 g
- Vanilija 1 žlička
- Jajce 1
- Sladka smetana 15 ml
- Mandlji v lističih 30 g
- 35 g
- Sladkor v prahu za posip
Priprava
01
Najprej se lotimo sirupa: vodo in sladkor pristavimo na ogenj in zavremo. Nato zmanjšamo in kuhamo še okoli 10 min, da se zgosti.
02
Mandljevo moko, sladkor, sol, maslo, jajce, vanilijo in smetano skupaj zmiksamo v gladko kremo.
03
Rogljičke prerežemo na pol in jih s pomočjo čopiča dobro namažemo s sirupom (na obeh straneh).
04
Mandljevo kremo razporedimo po notranjosti in dodamo še narezano čokolado.
05
Rogljičke nato po vrhu (po sredini) še enkrat premažemo z mandljevo kremo in posujemo z mandljevimi lističi.
06
Rogljičke pečemo na na 180 °C približno 15 min.
07
Pečene rogljičke posujemo s sladkorjem v prahu.