PT120M min
min
min
Sestavine
Testo
- Gladka bela moka 250 g
- Pecilni prašek 8 g
- Sladkor v prahu 60 g
- Rumenjaki 3
- Maslo 120 g
Nadev
- Nepretlačena skuta 500 g
- Sladkor v prahu 80 g
- Vanilijev sladkor 20 g
- Beljak 2
- Rumenjak 2
- Hruška narezana na manjše kocke 3
Dodatno
- Moka za pekač
- Maslo za pekač
Priprava
Za okrogel pekač s premerom 20 cm
Moko pomešamo s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu, nato dodamo rumenjake in na kocke narezano maslo sobne temperature ter zgnetemo v gladko testo. Če je treba, dodamo še malo moke.
Testo razdelimo na dva dela: eden naj bo malo večji, približno 3/5 testa. Zavijemo ju v prozorno živilsko folijo. Večji del damo v hladilnik, manjši pa v skrinjo za približno 45 minut.
Pripravimo nadev: skuto pomešamo s polovico sladkorja v prahu, vaniljevim sladkorjem in rumenjaki.
Beljake s preostalim sladkorjem v prahu stepemo v čvrst sneg, ki ga z lopatko na rahlo umešamo v nadev.
Na dno pekača damo papir za peko, obod pa premažemo z maslom in posipamo z moko. Odvečno moko stresemo iz pekača.
Testo, ki je bilo v hladilniku, razvaljamo tako, da je premer za 4 do 5 cm večji od premera pekača, in previdno prenesemo v pekač ter nežno potapkamo ob dno in obod.
Na testo nadevamo skutno kremo, jo poravnamo in vanjo potisnemo koščke hrušk.
Manjši del testa vzamemo iz skrinje in ga naribamo po vrhu.
Pito pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 45–55 minut, odvisno od pečice.