Krompirjeva juha - Chef UROŠ FAKUČ
Krompirjeva juha - Chef UROŠ FAKUČ

Skutna pita s hruškami

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
120
min
Čas priprave
45
min
Čas hlajenja
50
min
Čas peke

Sestavine

Testo

  • Gladka bela moka 250 g
  • Pecilni prašek 8 g
  • Sladkor v prahu 60 g
  • Rumenjaki 3
  • Maslo 120 g

Nadev

  • Nepretlačena skuta 500 g
  • Sladkor v prahu 80 g
  • Vanilijev sladkor 20 g
  • Beljak 2
  • Rumenjak 2
  • Hruška narezana na manjše kocke 3

Dodatno

  • Moka za pekač
  • Maslo za pekač

Priprava

Za okrogel pekač s premerom 20 cm

01

Moko pomešamo s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu, nato dodamo rumenjake in na kocke narezano maslo sobne temperature ter zgnetemo v gladko testo. Če je treba, dodamo še malo moke.

02

Testo razdelimo na dva dela: eden naj bo malo večji, približno 3/5 testa. Zavijemo ju v prozorno živilsko folijo. Večji del damo v hladilnik, manjši pa v skrinjo za približno 45 minut.

03

Pripravimo nadev: skuto pomešamo s polovico sladkorja v prahu, vaniljevim sladkorjem in rumenjaki.

04

Beljake s preostalim sladkorjem v prahu stepemo v čvrst sneg, ki ga z lopatko na rahlo umešamo v nadev.

05

Na dno pekača damo papir za peko, obod pa premažemo z maslom in posipamo z moko. Odvečno moko stresemo iz pekača.

06

Testo, ki je bilo v hladilniku, razvaljamo tako, da je premer za 4 do 5 cm večji od premera pekača, in previdno prenesemo v pekač ter nežno potapkamo ob dno in obod.

07

Na testo nadevamo skutno kremo, jo poravnamo in vanjo potisnemo koščke hrušk.

08

Manjši del testa vzamemo iz skrinje in ga naribamo po vrhu.

09

Pito pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 45–55 minut, odvisno od pečice.

VOYO 1 + 1 GRATIS

Pri aktivaciji 1-mesečne VOYO naročnine vam dodatni mesec podarimo. Kupone dobite ob nakupu v Sparovih trgovinah in tudi v SPAR plus aplikaciji.

Več