Sladko-kisle perutničke - MasterChef Slovenija

Sladko-kisle perutničke

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Perutničke 10
  • Limona 1
  • Sladkor 5 žlic
  • Česen 5 strokov
  • Čebula 1

Tortilje:

  • Moka 200 g
  • Vroča voda 1 dl
  • Olje 2 žlici
  • Sol

Priprava

01

Vse sestavine za tortilje zmešamo in jih zgnetemo, da se povežejo v gladko testo. Tortilje tanko razvaljamo in v ponvi opečemo do zlatorjave barve.

02

Perutničke mariniramo v soli, olju in popru. Potem jih ocvremo, da se kožica zlatorjavo obarva.

03

Za omako rahlo  karameliziramo sladkor, dodamo maslo in popečemo česen, da zadiši. Nato dodamo še limonin sok in perutničke glaziramo, da postane omaka lepljiva.

04

Čebulo nasekljamo na majhne koščke in na blagem ognju pražimo, dodamo še žličko sladkorja in malo limoninega soka, da se lepo karamelizira in zmehča.

05

Tortilje prepognemo, napolnimo s karamelizirano čebulo in postrežemo poleg perutničk.