30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
40
PT40M min
PT40M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Perutničke 10
- Limona 1
- Sladkor 5 žlic
- Česen 5 strokov
- Čebula 1
Tortilje:
- Moka 200 g
- Vroča voda 1 dl
- Olje 2 žlici
- Sol
Priprava
01
Vse sestavine za tortilje zmešamo in jih zgnetemo, da se povežejo v gladko testo. Tortilje tanko razvaljamo in v ponvi opečemo do zlatorjave barve.
02
Perutničke mariniramo v soli, olju in popru. Potem jih ocvremo, da se kožica zlatorjavo obarva.
03
Za omako rahlo karameliziramo sladkor, dodamo maslo in popečemo česen, da zadiši. Nato dodamo še limonin sok in perutničke glaziramo, da postane omaka lepljiva.
04
Čebulo nasekljamo na majhne koščke in na blagem ognju pražimo, dodamo še žličko sladkorja in malo limoninega soka, da se lepo karamelizira in zmehča.
05
Tortilje prepognemo, napolnimo s karamelizirano čebulo in postrežemo poleg perutničk.