Sladoledna Cheesecake torta - Nina Zorčič
Sladoledna Cheesecake torta - Nina Zorčič
Sladoledna Cheesecake torta - Nina Zorčič

Sladoledna Cheesecake torta

Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
70
min
Čas hlajenja

Sestavine

Piškotno dno:

  • Masleni piškoti SPAR 200 g
  • Surovo maslo SPAR 175 g

Sladoledna plast:

  • Sladoled karamela SPAR Premium 350 g

Cheesecake:

  • Kremni sir S-Budget 350 g
  • Sladkor v prahu SPAR 50 g
  • Vanilijev ekstrakt SPAR Natur*pur 1 žlička
  • Kremfix mešanica za strjevanje krem 2 vrečki
  • Sladoled karamela SPAR Premium 150 g
  • Čokoladne kapljice SPAR 70 g

Dekoracija:

  • Karamelni bonboni SPAR 10
  • Surovo maslo SPAR 2 žlici
  • Kremni sir S-Budget 200 g
  • Sladkor v prahu SPAR 50 g
  • Vanilijev ekstrakt SPAR Natur*pur 1 žlička

Priprava

01

Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes.

02

Dodajte stopljeno maslo in premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu, lepljivemu pesku. V kolikor zmes ni dovolj kompaktna dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega masla in premešajte.

03

Zmes prestavite v rahlo naoljen pekač, premera 18 cm in oblikujte dno ter robove. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite. Oblikujte tanko dno in robove, saj bo drugače dno predebelo za rezanje.

04

Postavite v zamrzovalnik za 10 minut.

05

Ko se dno ohladi po njem enakomerno razporedite 300-350g sladoleda. Dodajte toliko sladoleda, da zapolnite celotno dno vse do piškotnega roba. Postavite v zamrzovalnik, nato pa pripravite cheesecake kremo.

06

Kremni sir, sladkor v prahu in vanilijevo aromo zmešajte s pomočjo ročnega mešalnika.

 

07

Dodajte sladoled in premešajte s pomočjo mešalnika, dokler se sladoled ne poveže s kremo. Lahko ostanejo tudi kakšni večji kosi sladoleda.

08

Primešajte krem fix mešanico za strjevanje in mešajte še dve minuti, da se zmes zgosti. Na koncu dodajte še čokoladne kapljice in s pomočjo silikonske lopatice premešajte samo toliko, da se razporedijo po masi.

09

Cheesecake kremo prelijte čez sladoled in postavite v zamrzovalnik za vsaj 1 uro oz. tako dolgo, da se cheesecake krema strdi.

10

Vsaj 20 minut pred uživanjem vzemite cheesecake iz zamrzovalnika, da se segreje in omogoči lažje rezanje. Medtem pripravite dekoracijo.

11

V manjši skodelici v mikrovalovni pečici stopite karamelne bombone in maslo. Segrevajte v 30 sekundnih intervalih in vmes stalno mešajte. Po potrebi, če karamela ni dovolj tekoča, dodajte še eno jedilno žlico masla.

12

Karamelo prelijte po robu cheesecake-a.

13

Pripravite kremo. V posodi s pomočjo silikonske lopatice zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in vaniljevo aromo. Po želji dodajte več sladkorja.

14

Zmes nadevajte v dekorirno vrečko in okrasite cheesecake.