40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
70
min
min
Čas hlajenja
Sestavine
Piškotno dno:
- Masleni piškoti SPAR 200 g
- Surovo maslo SPAR 175 g
Sladoledna plast:
- Sladoled karamela SPAR PREMIUM 350 g
Cheesecake:
- Kremni sir S-BUDGET 350 g
- Sladkor v prahu SPAR 50 g
- Vanilijev ekstrakt SPAR NATUR*PUR 1 žlička
- Kremfix mešanica za strjevanje krem 2 vrečki
- Sladoled karamela SPAR PREMIUM 150 g
- Čokoladne kapljice SPAR 70 g
Dekoracija:
- Karamelni bonboni SPAR 10
- Surovo maslo SPAR 2 žlici
- Kremni sir S-BUDGET 200 g
- Sladkor v prahu SPAR 50 g
- Vanilijev ekstrakt SPAR NATUR*PUR 1 žlička
Priprava
01
Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes.
02
Dodajte stopljeno maslo in premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu, lepljivemu pesku. V kolikor zmes ni dovolj kompaktna dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega masla in premešajte.
03
Zmes prestavite v rahlo naoljen pekač, premera 18 cm in oblikujte dno ter robove. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite. Oblikujte tanko dno in robove, saj bo drugače dno predebelo za rezanje.
04
Postavite v zamrzovalnik za 10 minut.
05
Ko se dno ohladi po njem enakomerno razporedite 300-350g sladoleda. Dodajte toliko sladoleda, da zapolnite celotno dno vse do piškotnega roba. Postavite v zamrzovalnik, nato pa pripravite cheesecake kremo.
06
Kremni sir, sladkor v prahu in vanilijevo aromo zmešajte s pomočjo ročnega mešalnika.
07
Dodajte sladoled in premešajte s pomočjo mešalnika, dokler se sladoled ne poveže s kremo. Lahko ostanejo tudi kakšni večji kosi sladoleda.
08
Primešajte krem fix mešanico za strjevanje in mešajte še dve minuti, da se zmes zgosti. Na koncu dodajte še čokoladne kapljice in s pomočjo silikonske lopatice premešajte samo toliko, da se razporedijo po masi.
09
Cheesecake kremo prelijte čez sladoled in postavite v zamrzovalnik za vsaj 1 uro oz. tako dolgo, da se cheesecake krema strdi.
10
Vsaj 20 minut pred uživanjem vzemite cheesecake iz zamrzovalnika, da se segreje in omogoči lažje rezanje. Medtem pripravite dekoracijo.
11
V manjši skodelici v mikrovalovni pečici stopite karamelne bombone in maslo. Segrevajte v 30 sekundnih intervalih in vmes stalno mešajte. Po potrebi, če karamela ni dovolj tekoča, dodajte še eno jedilno žlico masla.
12
Karamelo prelijte po robu cheesecake-a.
13
Pripravite kremo. V posodi s pomočjo silikonske lopatice zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in vaniljevo aromo. Po želji dodajte več sladkorja.
14
Zmes nadevajte v dekorirno vrečko in okrasite cheesecake.