PT45M min
PT120M min
Sestavine
Za piškotno dno
- Ovseni piškoti s čokolado 200 g
- Masleni piškoti 50 g
- Čokoladni namaz 2 žlici
- Mleko 60 ml
- Maslo 50 g
Potrebujemo še
- Vaniljev sladoled s karamelno omako in karameliziranimi pekan orehi SPAR PREMIUM 2 lončka
- Pekan orehi 50 g
Priprava
Za piškotno dno
Ovsene in maslene piškote zmeljemo v drobtine ter jih zmešamo skupaj.
Dodamo čokoladni namaz, mleko in stopljeno maslo. Količino mokrih sestavin dodamo po občutku. Masa mora biti vlažna, da se lepo sprime skupaj.
Na dno pekača damo papir za peko, na notranjo stran oboda pa acetatno folijo, ki prepreči, da bi se sladoled prijel oboda.
Pripravljeno piškotno maso enakomerno potlačimo na dno pekača.
Za sladoled
Sladoled damo za 10 do 15 minut na sobno temperaturo, da se malo zmehča.
Zmehčan sladoled dobro razmešamo (postati mora kremast, ne tekoč).
Nadevamo ga v pekač in enakomerno poravnamo.
Pekač damo za približno 2 uri v zamrzovalnik, da sladoled strdi.
Takoj ko torto vzamemo iz zamrzovalnika, jo dekoriramo s sesekljanimi pekan orehi.
Za razrez moramo vzeti zelo oster nož, saj jo je zaradi zmrznjenega piškotnega dna malo težje razrezati.