Kaj sploh je cold brew kava?
Cold brew ali hladno varjena kava je trenutno eden najbolj priljubljenih kavnih trendov - sploh v poletnih mesecih. Ker med pripravo kava nikoli ne pride v stik z vročo vodo, je končni okus malce drugačen – bolj nežen in rahlo sladek.
Sestavine
Kavna plast
- Voda 400 ml
- Kava 30 g
- Javorjev sirup 10 g
Kremna plast
- Kokosovo mleko (iz pločevinke) 580 g
- Smetana za kavo 100 g
- Vanilijeva aroma 2 žlički
- Sladkor 130 g
Priprava
Recept za 10 lučk
V stekleni posodi za vlaganje zmešajte kavo in vodo. Pokrijte in postavite v hladilnik za 12-20 ur.
Cold brew kavo precedite v posodo čez cedilo oz. kavni filter.
Kavo zmešajte s sirupom in postavite na stran.
V ločeni posodi zmešajte kokosovo mleko iz pločevinke, smetano, vaniljevo aromo in sladkor. Premešajte in pustite 5-10 minut.
V model za lučke najprej nalijte kavo, do približno 1,5 cm višine. Čez kavno plast z jedilno žlico nadevajte kremno plast. S tem, ko kremo počasi nadevate, se ustvarita dve ločeni plasti. Napolnite do vrha.
Postavite v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali čez noč.