Solata iz kvinoje s cvetačo - Mojca Polak

Solata iz kvinoje s cvetačo

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Kvinoja 200 g
  • Cvetača 500 g
  • Olivno olje 0.5 dl
  • Jabolčni kis 0.3 dl
  • Bazilika 5 listov
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Kvinojo skuhamo po navodilih in jo nato odcedimo. Cvetačo ločimo na posamezna ocvetja in jo kuhamo v slanem kropu tako dolgo, da je še vedno čvrsta. Odcedimo jo in ohladimo s hladno vodo.

02

V posodi zmešamo olje s kisom ter dodamo grobo narezano baziliko in cvetačo. Primešamo še ohlajeno kvinojo in vse sestavine dobro premešamo.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>