Solata iz stročjega fižola in telečje pečenke - Sladki Chef

Solata iz stročjega fižola in telečje pečenke

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
35
min
Čas kuhanja
10
min
Čas priprave

Sestavine

  • Stročji fižol 1 kg
  • Telečja pečenka 4 rezine
  • Sol 1 žlička
  • Kis 5 žlic
  • Bučno olje 5 žlic

Priprava

01

Fižol stresemo v čisto korito, ga dobro operemo in mu odstranimo konce. V slanem kropu ga kuhamo približno 35 minut oz. dokler se ne zmehča. Kuhan fižol odcedimo in ga ohladimo.

02

Ohlajenemu fižolu primešamo kis, olje in sol po okusu in dobro premešamo. Rezine telečje pečenke razrežemo na kockice in primešamo solati. Pripravljeno jed postrežemo takoj kot prilogo ali samostojno.