PT25M min
PT25M min
PT10M min
Sestavine
- File postrvi 4 kosi
Polenta:
- Koruzni zdrob 10 dag
- Sol 3 ščepci
- Olje 1 dl
- Krompir 20 dag
- Koruzna moka 10 dag
- Oljčno olje 2 žlici
Zelje:
- Zelje 1 glava
- Sladkor 2 žlici
- Česen 5 strokov
- Čebula 0.5
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Muškatni orešček 1 ščepec
- Peteršilj 1 žlička
- Maslo 2 žlici
Priprava
Priprava postrvi
File postrvi osolimo, povaljamo v koruznem zdrobu in ocvremo na vročem olju.
Priprava krompirjevke
Krompir olupimo, narežemo na koščke in kuhamo v slani vodi 7 minut. Nato večino vode odlijemo in jo shranimo.
H krompirju na sredino vsujemo moko na kup, pokrijemo in na rahlem ognju kuhamo 15 minut. Dodamo oljčno olje in dobro mešamo, da nastane polenta.
Kuhano polento vsujemo na desko, počakamo, da se ohladi in strdi, nato pa jo z nitko razrežemo.
Priprava zelja
Zelje narežemo na trakove, čebulo in česen nasekljamo. Na maslu karameliziramo sladkor, dodamo čebulo in popražimo, da postekleni. Vmešamo zelje in česen ter dušimo 20 minut. Začinimo in dolijemo malo vode. Na koncu dodamo nasekljan peteršilj.