Soška postrv v sirkovi skorjici z zeljem in krompirjevko

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
25
min
Čas kuhanja
10
min
Čas cvrenja

Sestavine

  • File postrvi 4 kosi

Polenta:

  • Koruzni zdrob 10 dag
  • Sol 3 ščepci
  • Olje 1 dl
  • Krompir 20 dag
  • Koruzna moka 10 dag
  • Oljčno olje 2 žlici

Zelje:

  • Zelje 1 glava
  • Sladkor 2 žlici
  • Česen 5 strokov
  • Čebula 0.5
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Muškatni orešček 1 ščepec
  • Peteršilj 1 žlička
  • Maslo 2 žlici

Priprava

Priprava postrvi

01

File postrvi osolimo, povaljamo v koruznem zdrobu in ocvremo na vročem olju.

Priprava krompirjevke

01

Krompir olupimo, narežemo na koščke in kuhamo v slani vodi 7 minut. Nato večino vode odlijemo in jo shranimo.

02

H krompirju na sredino vsujemo moko na kup, pokrijemo in na rahlem ognju kuhamo 15 minut. Dodamo oljčno olje in dobro mešamo, da nastane polenta.

03

Kuhano polento vsujemo na desko, počakamo, da se ohladi in strdi, nato pa jo z nitko razrežemo.

Priprava zelja

01

Zelje narežemo na trakove, čebulo in česen nasekljamo. Na maslu karameliziramo sladkor, dodamo čebulo in popražimo, da postekleni. Vmešamo zelje in česen ter dušimo 20 minut. Začinimo in dolijemo malo vode. Na koncu dodamo nasekljan peteršilj.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>