
15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas kuhanja
Fižol je v zgodovini veljal kot nadomestek mesa. Na Štajerskem se ga je, in še vedno je tako, pojedlo veliko, zato ga najdemo tudi v samostojnih jedeh, kot golaž, in v nespornem sorodstvu z znano štajersko kislo juho, značilno za regijo.
Sestavine
- Fižol kuhan 400 g
- Krompir 6
- Čebula 1
- Moka 2 žlici
- Mast 2 žlici
- Sol
- Poper
- Lovorjev list 1
Priprava
01
Krompir olupimo in narežemo na kocke.
02
Kuhamo ga v slanem kropu do mehkega.
03
V ponvi naredimo prežganje, tako, da maščobi prepražimo moko, da porumeni.
04
Dodamo nasekljano čebulo in dušimo nekaj minut.
05
Fižol zmešamo s kuhanim krompirjem in krompirjevko, dodamo čebulo in začinimo.
06
Dodamo kis in skupaj počasi kuhamo še 5 – 10 minut.