Suši na tri načine - MasterChef Slovenija

Suši na tri načine

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
70
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Tuna
  • Losos
  • Wasabi pasta
  • Alge nori
  • Riž za suši
  • Rižev kis
  • Kumara 1
  • Mango 1

Priprava

01

Riž za suši pripravimo po navodilih na embalaži oz. upoštevamo ključne korake.

02

Riž najprej nežno spiramo v hladni vodi, ki jo odlivamo, dokler ni popolnoma čista. Pol ure naj se odceja, nato ga stresemo v kozico, dolijemo vodo in pokrijemo, da med kuhanjem voda ne izpareva. Prvih pet minut ga kuhamo na močnem ognju, nato še 10 minut na rahlem. Ogenj ugasnemo in pustimo pokrito stati še okoli 10 minut, nato ohladimo na sobno temperaturo.

03

V posodici segrejemo deciliter riževega kisa, žličko soli in dve žlici sladkorja ter pazljivo primešamo ohlajenemu kuhanemu rižu.

04

File tune in lososa narežemo na trakce. Na trakce narežemo tudi mango in kumaro.

05

S pripomočkom za suši z algami oblikujemo rolice in jih razrežemo na primerno velikost. Poleg ponudimo sojino omako in japonski hren wasabi.