Tajski rdeči curry z mangom in repki kozic - Gruša Zorn

Tajski rdeči curry z mangom in repki kozic

Gruša Zorn
Gruša Zorn
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Basmati riž SPAR PREMIUM 500 g
  • Kozice SPAR PREMIUM 300 g
  • Curryjeva pasta 1.5 žlica
  • Kokosovo mleko 400 g
  • Čebula 1 kos
  • Ingver 1 žlička
  • Ribja omaka 1 žlica
  • Mango 1 kos
  • Sezamovo olje 1 žlica
  • Gorčična semena 1 žlica
  • Kurkuma 1 žlica
  • Curryjevi listi 5 kosov
  • Limeta 1 kos
  • Koriander 4 žlice
  • Poper SPAR PREMIUM 1 ščepec

Priprava

01

Riž najprej dobro splahnemo, nato pa ga skuhamo po navodilih proizvajalca. V voku segrejemo 1 žlico sezamovega olja in dodamo gorčična semena. Počakamo, da začnejo pokati, nato dodamo grobo nastrgan ingver in curryjeve liste.

02

Dodamo zelo na tanko nasekljano čebulo (lahko je nasekljana v multipraktiku) in pražimo toliko časa, da se čebula zmehča, sestavine pa povežejo. Dodamo curryjevo pasto in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še kokosovo mleko. Kuhamo toliko časa, da omaka nekoliko povre in dobi teksturo smetane.

03

Nato dodamo zamrznjene kozice in kuhamo še kakšnih 5 minut oz. toliko časa, da se odtalijo in rahlo pokuhajo. Dodamo na kocke narezan mango, dobro premešamo in ugasnemo toploto. V curry stisnemo sok polovice limete in posujemo s svežim koriandrom in ščepcem pisanega popra.

04

Dobro premešamo in pustimo stati 5 minut. Postrežemo z rižem.