15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
60
PT60M min
PT60M min
Čas peke
10
PT10M min
PT10M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Testenine 200 g
- Rdeča pesa 3 gomolji
- Česen 1 glava
- Bazilika 10 listov
- Ricotta 2 žlici
- Sok polovice limone
- Sveži sir Burrata 1
- Olivno olje
- Sol
- Poper
Priprava
01
Peso temeljito operemo in narežemo na polovice. Prav tako celo glavo česna. Oboje prestavimo v pekač, dobro osolimo ter popramo in prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja. Z roko vse skupaj premešamo in pekač postavimo v pečico, segreto na 190 stopinj, za eno uro. Z vilico preverimo ali je pesa pečena. V kolikor s težavo prebodemo, pečenje podaljšamo.
02
Proti koncu pečenja zavremo vodo za testenine in jih skuhamo. Ko je pesa pečena, jo z žlico izdolbemo iz lupine in ji dodamo česen, baziliko, ricotto, sok limone ter žličko soli. Vse skupaj zmiksamo v mešalniku in omako prelijemo skuhanim testeninam. Zraven serviramo še burrato in limonino lupinico. Dober tek!