Testenine z rdečo peso - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?
Testenine z rdečo peso - Nika Krmec

Testenine z rdečo peso

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
60
min
Čas peke
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Testenine 200 g
  • Rdeča pesa 3 gomolji
  • Česen 1 glava
  • Bazilika 10 listov
  • Ricotta 2 žlici
  • Sok polovice limone
  • Sveži sir Burrata 1
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Peso temeljito operemo in narežemo na polovice. Prav tako celo glavo česna. Oboje prestavimo v pekač, dobro osolimo ter popramo in prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja. Z roko vse skupaj premešamo in pekač postavimo v pečico, segreto na 190 stopinj, za eno uro. Z vilico preverimo ali je pesa pečena. V kolikor s težavo prebodemo, pečenje podaljšamo.

02

Proti koncu pečenja zavremo vodo za testenine in jih skuhamo. Ko je pesa pečena, jo z žlico izdolbemo iz lupine in ji dodamo česen, baziliko, ricotto, sok limone ter žličko soli. Vse skupaj zmiksamo v mešalniku in omako prelijemo skuhanim testeninam. Zraven serviramo še burrato in limonino lupinico. Dober tek!

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>