Testenine z rdečo peso - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?
Testenine z rdečo peso - Nika Krmec

Testenine z rdečo peso

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
60
min
Čas peke
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Testenine 200 g
  • Rdeča pesa 3 gomolji
  • Česen 1 glava
  • Bazilika 10 listov
  • Ricotta 2 žlici
  • Sok polovice limone
  • Sveži sir Burrata 1
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Peso temeljito operemo in narežemo na polovice. Prav tako celo glavo česna. Oboje prestavimo v pekač, dobro osolimo ter popramo in prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja. Z roko vse skupaj premešamo in pekač postavimo v pečico, segreto na 190 stopinj, za eno uro. Z vilico preverimo ali je pesa pečena. V kolikor s težavo prebodemo, pečenje podaljšamo.

02

Proti koncu pečenja zavremo vodo za testenine in jih skuhamo. Ko je pesa pečena, jo z žlico izdolbemo iz lupine in ji dodamo česen, baziliko, ricotto, sok limone ter žličko soli. Vse skupaj zmiksamo v mešalniku in omako prelijemo skuhanim testeninam. Zraven serviramo še burrato in limonino lupinico. Dober tek!

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>