10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
15
PT15M min
PT15M min
Čas kuhanja
Pomlad v krožniku
Ta jed prikazuje, kako v enem samem obroku ujeti duh zgodnje pomladi.
Kremna omaka iz rikote, polna špargljev in svežine po limoni ti nalepi nasmešek na obraz, v kombinaciji s svedrčki pa predstavlja lahko jed, ki ne obteži.
Ravno prav za pomladne popoldneve!
Sestavine
- Testenine svedri fusili DESPAR 400 g
- Zeleni šparglji 500 g
- Česen 2 stroka
- Ekstra deviško oljčno olje SPAR 2 žlici
- Belo vino 100 ml
- Rikota S-BUDGET 400 g
- BIO limone 2
- Sir grana padano DESPAR 100 g
- Sol
Priprava
01
Oba česnova stroka olupi in ju drobno sesekljaj.
02
Šparglje splakni, nato vsakega posebej upogni, da se prelomi.
03
Olesenele dele špargljev zavrzi, ostalo pa nareži na enako velike kolutke.
04
V veliko ponev vlij 2 žlici oljčnega olja in ga segrej.
05
Na olju popraži česen, da zadiši, nato dodaj šparglje.
06
Šparglje med mešanjem praži 3 minute.
07
Prilij 100 ml belega vina. Med občasnim mešanjem kuhaj, da vino povre.
08
V ponev stresi rikoto in premešaj.
09
K omaki nastrgaj lupinico ene limone in pol, dodaj pa tudi žlico limoninega soka.
10
Primešaj 2-3 ščepce soli.
11
400 g testenin skuhaj v dobro osoljenem kropu po navodilih z embalaže.
12
Testenin ne odcedi, temveč jih s penavko prenesi v ponev z omako.
13
Dodaj tudi nekaj žlic vode od kuhanja testenin.
14
Vse skupaj dobro premešaj, nato odstavi.
15
V ponev naribaj še 100 g sira grana padano in premešaj.
16
Testenine postrezi še vroče.