Tortelini s skuto, ostrigarji in ješprenjem v juhi iz koromača in ostrigarjev
50
PT50M min
PT50M min
Čas priprave
45
PT45M min
PT45M min
Čas kuhanja
Sestavine
Za torteline
- Moka tip 400 100 g
- Jajce 1
- Olje 0.5 žličke
- Voda 0.5 žličke
- Ješprenj 100 g
- Ostrigar pest
- Sol
- Poper
- Timijan
Za domačo skuto
- Mleka 500 ml
- Jabolčni kis 100 ml
- Sol ščepec
Za juho
- Koromač 0.5
- Ostrigar 3 glave
- Voda 500 ml
- Maslo 20 g
- Sol ščepec
Priprava
Domača skuta
01
Mleko zavremo in solimo. Dolijemo kis in pustimo približno 5 minut, da se mleko sesiri. Skuto precedimo skozi cedilo.
Testo za torteline
01
Moko stresemo na kuhinjsko desko in v sredini naredimo jamico. Vanjo razbijemo jajce ter dodamo olje, vodo in ščep soli. Vse skupaj zamesimo v kepo, pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
Nadev
01
Na ponvi prepražimo pest ostrigarjev ter začinimo s soljo, poprom in timijanom. Ješprenj skuhamo, dodamo pražene ostrigarje in domačo skuto ter dobro zmešamo. Nadev po potrebi dodatno začinimo.
Oblikujemo torteline
01
Testo razvaljamo na trakove in ga skozi aparat za testenine razvaljamo do debeline 1 do 2 mm. Narežemo na kvadrate. Na vsak kvadrat postavimo kupček nadeva in zapremo. Torteline kuhamo 2 minuti v slani vreli vodi.
Juha iz ostrigarjev
01
V ponvi prepražimo ostrigarje in narezan koromač. Prelijemo z vodo in kuhamo 20 minut. Prelijemo v blender in zmiksamo, nato še precedimo skozi cedilo. Juho zlijemo v kozico in jo še 10 minut reduciramo. Na koncu vmešamo še hladno maslo in solimo po okusu.