Tortelini s skuto, ostrigarji in ješprenjem v juhi iz koromača in ostrigarjev - MasterChef Slovenija

Tortelini s skuto, ostrigarji in ješprenjem v juhi iz koromača in ostrigarjev

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave
45
min
Čas kuhanja

Sestavine

Za torteline

  • Moka tip 400 100 g
  • Jajce 1
  • Olje 0.5 žličke
  • Voda 0.5 žličke
  • Ješprenj 100 g
  • Ostrigar pest
  • Sol
  • Poper
  • Timijan

Za domačo skuto

  • Mleka 500 ml
  • Jabolčni kis 100 ml
  • Sol ščepec

Za juho

  • Koromač 0.5
  • Ostrigar 3 glave
  • Voda 500 ml
  • Maslo 20 g
  • Sol ščepec

Priprava

Domača skuta

01

Mleko zavremo in solimo. Dolijemo kis in pustimo približno 5 minut, da se mleko sesiri. Skuto precedimo skozi cedilo.

Testo za torteline

01

Moko stresemo na kuhinjsko desko in v sredini naredimo jamico. Vanjo razbijemo jajce ter dodamo olje, vodo in ščep soli. Vse skupaj zamesimo v kepo, pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.

Nadev

01

Na ponvi prepražimo pest ostrigarjev ter začinimo s soljo, poprom in timijanom. Ješprenj skuhamo, dodamo pražene ostrigarje in domačo skuto ter dobro zmešamo. Nadev po potrebi dodatno začinimo.

Oblikujemo torteline

01

Testo razvaljamo na trakove in ga skozi aparat za testenine razvaljamo do debeline 1 do 2 mm. Narežemo na kvadrate. Na vsak kvadrat postavimo kupček nadeva in zapremo. Torteline kuhamo 2 minuti v slani vreli vodi.

Juha iz ostrigarjev

01

V ponvi prepražimo ostrigarje in narezan koromač. Prelijemo z vodo in kuhamo 20 minut. Prelijemo v blender in zmiksamo, nato še precedimo skozi cedilo. Juho zlijemo v kozico in jo še 10 minut reduciramo. Na koncu vmešamo še hladno maslo in solimo po okusu.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več