PT90M min
min
Sestavine
Sestavine za piškotno dno
- Čokoladni piškoti brez sladkorja 300 g
- Sladka smetana 5 žlic
- Maslo 150 g
Sestavine za prvo plast
- Zamrznjeni mešani gozdni sadeži 200 g
- Sladkor 20 g
- Želatina 4.5 lističa
- Jogurt z gozdnimi sadeži 180 g
- Smetana 100 ml
Sestavine za drugo plast
- Zamrznjeni mešani gozdni sadeži 100 g
- Sladkor 20 g
- Želatina 3.5 lističa
- Jogurt z gozdnimi sadeži 200 g
- Smetana 100 ml
Sestavine za tretjo plast
- Navadni jogurt 220 g
- Sladkor v prahu 50 g
- Želatina 3.5 lističa
- Sladka smetana 100 ml
Priprava
Postopek priprave piškotnega dna
Količina sestavin je primerna za pekač velikosti 24 x 24 cm.
Piškote zmeljemo v drobtine ter jih nato pomešamo s sladko smetano in stopljenim maslom.
Na dno pekača položimo papir za peko. Najbolje je, da uporabimo kar pekač s snemljivim obodom, da lahko na notranjo stran namestimo acetatno folijo, ki bo preprečila, da bi se krema prijele oboda.
Na dno pekača razporedimo maso in jo dobro potlačimo.
Postopek priprave prve plasti
Zmrznjene gozdne sadeže pokuhamo skupaj s sladkorjem in zmehčane stlačimo v gladek pire.
Lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Ko se zmehčajo, iz njih iztisnemo vodo in jih damo v topel sadni pire. Mešamo, da se raztopijo.
Sadni pire zmešamo z jogurtom in nato z lopatko vmešamo še stepeno smetano.
Kremo vlijemo na piškotno dno. Pekač damo za okoli 30 minut v skrinjo ali v hladilnik, vendar bo to vzelo več časa.
Postopek priprave druge plasti
Zmrznjene gozdne sadeže pokuhamo skupaj s sladkorjem in zmehčane stlačimo v gladek pire.
Lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Ko se zmehčajo, iz njih iztisnemo vodo in jih damo v topel sadni pire. Mešamo, da se raztopijo.
Sadni pire zmešamo z jogurtom, nato z lopatko vmešamo še stepeno sladko smetano.
Drugo kremo vlijemo prek strjene prve kreme. Tudi tokrat pekač damo v skrinjo ali hladilnik, da se krema strdi.
Postopek priprave tretje plasti
Jogurt najprej zmešamo s sladkorjem v prahu.
Želatino za 10 minut namočimo v hladno vodo. Zmehčano raztopimo skupaj z dvema žlicama jogurta, ki smo ga prej zmešali s sladkorjem. Stopljeno primešamo k preostalemu jogurtu.
Z lopatko nežno vmešamo še stepeno sladko smetano.
Tretjo kremo vlijemo prek druge kreme. Pekač zopet postavimo v hladilnik, najbolje kar čez noč.
Rezine so naslednji dan pripravljene!