
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Tunin steak 200 g
- Alge nori 3 kosi
- Rižev papir 4 kosi
- Avokado 1
- Limeta 0.5
- Voda 2 žlici
- Koriander šopek
- Sojina omaka SPAR PREMIUM 1 žlica
- Mak 3 žlice
- Oljčno olje
- Olje za cvrtje 0.5 l
Priprava
01
Rižev papir navlažimo in nanj nalepimo nori alge. Počakamo, da se posuši.
02
Tuno obrežemo v pravokotno obliko in povaljamo v maku z vseh strani. Opečemo jo na pomaščeni vroči ponvi, da ostane v sredini še surova. Čez pečeno tuno polijemo malo sojine omake.
03
Avokado, koriander, limetin sok, sol in malo vode zmiksamo v gladko kremo.
04
Rižev papir z nori algami obrežemo v pravokotnike in jih ocvremo v vročem olju, da se napihnejo.
05
Na hrustke naložimo rezino tune, nabrizgamo avokadovo kremo ter dodamo nekaj kapljic sojine omake in limeto.