Chia puding - Blaž Mihev, Fit Kuhinja

Chia puding

Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
180
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Rastlinsko mleko (riževo, ovseno, mandljevo, sojino ali kokosovo mleko) 200 ml
  • Chia semena 2 zvrhani jedilni žlici
  • Zrel mango 0.5
  • Kokosov jogurt 2 žlici
  • Mešano sezonsko sadje po okusu (v receptu so uporabljene sveže jagode in nektarina)
  • Nasekljani indijski oreščki 1 žlička
  • Kokosovi ostružki 1 žlička

Priprava

01

V posodico nalijemo rastlinsko mleko, dodamo chia semena in dobro premešamo. Pustimo stati 15 minut, nato pa znova dobro premešamo in pustimo še za 15 minut. Mešanico nato še zadnjič dobro premešamo in postavimo v hladilnik za vsaj tri ure, najbolje pa jo je na mrzlem pustiti kar čez noč.

02

V mikser dodamo na koščke narezan in olupljen mango ter ga prekrijemo s kokosovim jogurtom. Vse skupaj dobro zblendamo, da dobimo gosto zmes.

03

Sadje operemo in narežemo na koščke poljubne velikosti.

04

Na srednji temperaturi v manjši ponvi na hitro prepražimo oreščke in kokosove ostružke, ki bodo pudingu dali polnejši okus.

05

Jed sestavimo v manjšem kozarcu ali posodici. Najprej dodamo chia puding, ki ga prelijemo z mešanico manga in jogurta. Po vrhu dodamo sadje in za zaključek še posujemo s prepraženimi oreščki in kokosovimi ostružki.

Dodaten nasvet!

Chia puding in jogurt z mangom lahko v ločenih kozarčkih hranite v hladilniku tudi do tri dni. Prepraženi oreščki in kokosovi ostružki so lahko pripravljeni tudi vnaprej in v zaprti embalaži hranjeni na sobni temperaturi. Za zajtrk se tako doda le sveže sadje in jed je pripravljena v nekaj minutah!

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več