PT45M min
min
Sestavine
- Rastlinsko mleko (riževo, ovseno, mandljevo, sojino ali kokosovo mleko) 200 ml
- Chia semena 2 zvrhani jedilni žlici
- Zrel mango 0.5
- Kokosov jogurt 2 žlici
- Mešano sezonsko sadje po okusu (v receptu so uporabljene sveže jagode in nektarina)
- Nasekljani indijski oreščki 1 žlička
- Kokosovi ostružki 1 žlička
Priprava
V posodico nalijemo rastlinsko mleko, dodamo chia semena in dobro premešamo. Pustimo stati 15 minut, nato pa znova dobro premešamo in pustimo še za 15 minut. Mešanico nato še zadnjič dobro premešamo in postavimo v hladilnik za vsaj tri ure, najbolje pa jo je na mrzlem pustiti kar čez noč.
V mikser dodamo na koščke narezan in olupljen mango ter ga prekrijemo s kokosovim jogurtom. Vse skupaj dobro zblendamo, da dobimo gosto zmes.
Sadje operemo in narežemo na koščke poljubne velikosti.
Na srednji temperaturi v manjši ponvi na hitro prepražimo oreščke in kokosove ostružke, ki bodo pudingu dali polnejši okus.
Jed sestavimo v manjšem kozarcu ali posodici. Najprej dodamo chia puding, ki ga prelijemo z mešanico manga in jogurta. Po vrhu dodamo sadje in za zaključek še posujemo s prepraženimi oreščki in kokosovimi ostružki.
Chia puding in jogurt z mangom lahko v ločenih kozarčkih hranite v hladilniku tudi do tri dni. Prepraženi oreščki in kokosovi ostružki so lahko pripravljeni tudi vnaprej in v zaprti embalaži hranjeni na sobni temperaturi. Za zajtrk se tako doda le sveže sadje in jed je pripravljena v nekaj minutah!