Čokoladna jajčka za Veliko noč - Little Kitchen Vibes
Zakaj ne vidite vsebine?
Čokoladna jajčka za Veliko noč - Little Kitchen Vibes

Čokoladna jajčka za Veliko noč

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
360
min
Čas hlajenja

Sestavine

Sestavine

  • Čokolada za kuhanje SPAR NATUR*PUR 50 g

Bela krema

  • Kokosovo mleko S-BUDGET 70 g
  • Bela čokolada s kokosom Veganz 35 g
  • Lešnikov krokant (ali mandljev) 3 žlice

Temna krema

  • Kokosovo mleko S-BUDGET 50 g
  • Čokolada za kuhanje SPAR NATUR*PUR 25 g

Priprava

01

Za začetek na pari stopimo temno ali jedilno čokolado. Ne uporabimo mlečne čokolade, saj se ne bo lepo stopila. K čokoladi lahko dodamo še pol žličke kokosovega masla, da bo čokolada lepše tekla, a se bo zaradi tega tudi hitreje topila, ko bomo jajčka postregli. Stopljeno čokolado z žličko nadevamo v modelček za jajčka in jo s premikanjem modelčka razporedimo po vdolbinicah, da dobimo košarice. Pomagamo si lahko tudi z žličko. Modelček pospravimo v hladilnik.

02

V kozici stopimo kokosovo mleko in belo čokolado, da dobimo belo kremo. Uporabimo lahko tudi Veganz belo čokolado z mandlji. Pustimo jo, da se ohladi na sobno temperature. V ohlajeno kremo vmešamo krokant. Belo polnilo nadevamo v ohlajene čokoladne košarice za jajčka, ki so seveda še vedno v modelčku. Modelček spet pospravimo v hladilnik.

03

Zdaj v kozici skupaj s kokosovim mlekom stopimo temno čokolado, da dobimo temno kremo. Ko je bela krema ohlajena in strjena, nanjo vlijemo temno kremo. Jajčka damo še zadnjič v hladilnik, da se dobro ohladijo. Temna krema naj bo čisto trdna. Morda je najlažje, če jajčka pustimo v hladilniku čez noč.

04

Nato jih okrasimo s stopljeno čokolado, krokantom, matcho, kurkumo in rdečo peso v prahu, uporabimo lahko tudi spirulino, liofilizirano sadje ali pa jedilne barve za pisanje. Jajčka shranimo v hladilniku ali zamrzovalniku, kjer počakajo tudi več kot en teden.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>