Čokoladna jajčka za Veliko noč - Little Kitchen Vibes
Zakaj ne vidite vsebine?
Čokoladna jajčka za Veliko noč - Little Kitchen Vibes

Čokoladna jajčka za Veliko noč

Little Kitchen Vibes
Avtor: Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
360
min
Čas hlajenja

Sestavine

Sestavine

  • Čokolada za kuhanje SPAR NATUR*PUR 50 g

Bela krema

  • Kokosovo mleko S-BUDGET 70 g
  • Bela čokolada s kokosom Veganz 35 g
  • Lešnikov krokant (ali mandljev) 3 žlice

Temna krema

  • Kokosovo mleko S-BUDGET 50 g
  • Čokolada za kuhanje SPAR NATUR*PUR 25 g

Priprava

01

Za začetek na pari stopimo temno ali jedilno čokolado. Ne uporabimo mlečne čokolade, saj se ne bo lepo stopila. K čokoladi lahko dodamo še pol žličke kokosovega masla, da bo čokolada lepše tekla, a se bo zaradi tega tudi hitreje topila, ko bomo jajčka postregli. Stopljeno čokolado z žličko nadevamo v modelček za jajčka in jo s premikanjem modelčka razporedimo po vdolbinicah, da dobimo košarice. Pomagamo si lahko tudi z žličko. Modelček pospravimo v hladilnik.

02

V kozici stopimo kokosovo mleko in belo čokolado, da dobimo belo kremo. Uporabimo lahko tudi Veganz belo čokolado z mandlji. Pustimo jo, da se ohladi na sobno temperature. V ohlajeno kremo vmešamo krokant. Belo polnilo nadevamo v ohlajene čokoladne košarice za jajčka, ki so seveda še vedno v modelčku. Modelček spet pospravimo v hladilnik.

03

Zdaj v kozici skupaj s kokosovim mlekom stopimo temno čokolado, da dobimo temno kremo. Ko je bela krema ohlajena in strjena, nanjo vlijemo temno kremo. Jajčka damo še zadnjič v hladilnik, da se dobro ohladijo. Temna krema naj bo čisto trdna. Morda je najlažje, če jajčka pustimo v hladilniku čez noč.

04

Nato jih okrasimo s stopljeno čokolado, krokantom, matcho, kurkumo in rdečo peso v prahu, uporabimo lahko tudi spirulino, liofilizirano sadje ali pa jedilne barve za pisanje. Jajčka shranimo v hladilniku ali zamrzovalniku, kjer počakajo tudi več kot en teden.